Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Énekszó mellett szépült a Százszorszép udvara

2021.05.22
11:38
2021.05.22
16:04
Forrás
Pannon RTV
Már a kora reggeli órákban népes csapat gyűlt össze a törökfalui Százszorszép Művelődési Egyesület udvarán. Munkaakciót szerveztek a helyiek, így megszépült a székházuk udvara.
Pannon RTV

A 20 éve alakult egyesület vegyeskórussal is rendelkezik, így dalolva folyt a munka.

Pannon RTV

Volt, aki kosarakat javított, füvet nyírt, mások gereblyéztek és sepregettek. A hangulat is remek volt, erről tanúskodik az énekszó.

Pannon RTV

A helyiek abban bíznak, hogy idén már több rendezvény megtartására lesz lehetőség székházukban.

Nagy Rózsa, elnök, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Legelőször is szeretnénk a ballagó diákjainknak a bankettjét megszervezni, ami már a kezdetektől zajlik, mivel ők a mi gyermekeink, így itt helyben ezzel megajándékozzuk őket. Valamint majd jön a kenyérszentelő ünnepségünk, ami júliusban van.”

Pannon RTV

A munkaakcióból főként az idősebbek vették ki a részüket, de a fiatalabbakat is várják. Mint mondják, az egyesület tagjai nagyon összetartók.

Nagy Némedi Ágoston, tag, Százszorszép Művelődési Egyesület, Törökfalu: „Ilyenkor, mint ahogyan az elmúlt napokban is történt, favágás és nagytakarítás volt itt a Százszorszép udvar területén, és még ma is folytatjuk, amint az látszódik.”

Pannon RTV

A törökfaluiak abban bíznak, hogy a járványhelyzet megengedi majd a szeptemberi templombúcsú megtartását, valamint terveik között szerepel több nyári gyermektábor megrendezése is.

Törökfalu
Százszorszép Művelődési Egyesület
Nagy Rózsa
takarítási akció

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.