Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Erasmus+ Mesterségem címere

2021.08.18
13:08
2021.08.18
17:02
Forrás
Pannon RTV
Zajlik az Erasmus+ program Zentán. A péntekig tartó eseményre Magyarországról és Erdélyből is érkeztek diákok és tanárok. A program a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium szervezésében valósul meg.

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium még 2019-ben hívta életre térségünkben, határon túli iskolák bevonásával az Erasmus+ Mesterségem címere nevet viselő programját. Házigazdaként kirándulásokat és műhelymunkákat is szerveztek, ahol például origami technikákkal ismerkedhettek meg az érdeklődők.

Nagygyörgy Zsóka, résztvevő, Zenta: „Ez azért érdekes, mert kell hozzá egy kis kézügyesség, de jó szórakozás és időtöltés lehet.”

Pannon RTV

A házigazdák a rendezvény egy hete alatt igyekeznek megismertetni vendégeikkel a vajdasági tájak szépségeit és értékeit.

Lázár Szűcs Anikó, szervező, tanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Szabadkát és Palicsot fogjuk holnap meglátogatni, majd Kelebiára egy vacsorára készülünk. A tegnapi napot Újvidéken, Karlócán és a Fruška gorán töltöttük, ahol egy túrán vettünk részt.”

Pannon RTV

A bolyaisok mellett még 20 diák és kísérőtanáraik érkeztek a határon túlról. Magyarországról a Váci Madách Imre Gimnázium, míg Erdélyből az Áprily Lajos Főgimnázium csatlakozott a programhoz.

Lámfalusi Réka, tanár, Magyarország: „Örülünk, hogy a határokon átívelő együttműködésnek lehetünk a részesei és kitűnő programokkal vártak minket itt Zentán.”

Sólyom Tamás, tanár, Románia: „Mi a brassói Áprily Lajos Főgimnáziumból érkeztünk. Számunkra is nagy megtiszteltetés, hogy részt vehetünk ezeken a programokon, hiszen a szórványmagyarságból mi kevesen vagyunk, ezért jó néha magyar szót hallani még máshol is.

Pannon RTV

Az Erasmus+ program mobilitási és együttműködési lehetőséget kínál az oktatás, az ifjúság és a sport terén.

Csikós Pajor Gizella, igazgató, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Igazából minden iskola a saját mesterségének a címere köré tervezte a saját programját. Tekintettel arra, hogy az iskolaévből átcsúsztunk a nyári szünidei megvalósításra, igyekeztünk azért úgy átszervezni a programot, hogy a vendégeknek ez azért kellemes legyen.”

Pannon RTV

Az Európai Unióhoz tartozó országokban már évek óta népszerű Erasmus+ program kiválóan segíti az alkalmazkodást a tanítás és a tanulás új formáihoz, a kreativitás fejlesztéséhez.

Erasmus+
Erasmus+ program
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű