Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Érdemes diétázni az ünnepek után

2019.01.04
17:25
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepeket követően sokak számára okoznak problémát az emésztőszervrendszeri panaszok. Egyeseket hányinger és fejfájás gyötör, míg mások erőtlennek és kedvtelennek érzik magukat.

Majonézes saláták, szilveszteri malacsült, zsíros húsokból készített kocsonya és édességek - a mértéktelen fogyasztás gyomorpanaszokhoz vezethet az ünnepek után. Jól tudja ezt Cabafi Imre, aki tapasztalta már a kellemetlen tüneteket.

Cabafi Imre, Mohol: „Az a kajakóma, ami be szokott ütni. Fájni szokott a hasam, és gyengének érzem magam, lustának és lassúnak esetleg. Egész nap nem tudok tevékenykedni. Bent ülök a házban, és próbálom legyűrni ezt az állapotot.”

Brajanović Éva családja is megadja a módját az ünneplésnek: „Nagyon oda kell figyelnünk a férjemnek és nekem is. Vigyázunk a gyerekekre is, mert előfordul, hogy túlterheljük a gyomrunkat. Többet ül az ember, kevesebb a mozgás. Hiába próbálunk lesétálni néhány kalóriát. Az nagyon kevés ahhoz képest, amit beviszünk.”

Célszerű, ha az ünnepeket követően diétás napokat tartunk - mondja Berta Berényi Tímea dietetikus: „Aki beiktat egy gyümölcsnapot, vagy egy zöldségnapot, vagy egy teanapot, vagy egy drasztikusabb pihenőnapot az emésztőrendszere számára, az pihentetés, és jobb lesz a szervezetünknek.”

A szakember hozzátette, aki nem szeretne diétába kezdeni, de fájlalja a gyomrát, fogyasszon sok savanyú káposztát, házi készítésű joghurtot és rostos zöldségeket.

diéta
hányinger
fejfájás
alkoholfogyasztás

Most

21:48

Közel az antarktiszi átbillenési pont

A közelmúltban bekövetkezett hőhullámok, a Déli-óceánban bekövetkezett változások és az antarktiszi tengeri jég kiterjedésének csökkenése arra utal, hogy éghajlati fordulópont közelébe kerülhetünk.
18:31, Frissítve: 19:27

Bor és a hal Horgoson

Halászlé és borversenyt tartottak Horgoson. A Szent Orbán Borlovagrend és a Proleter Horgászegyesület már tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bor és a hal elnevezésű eseményt a Művelődési Ház melletti téren.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.