Ugrás a tartalomra
MTI/Balázs Attila

Érkezik Kuksza és Beni

2020-12-21
21:38
Forrás
MTI
Két borjúfókát adományozott a Palicsi Állatkertnek a Nyíregyházi Állatpark. A 18 éves Kukszát és párját, a 19 éves Benit szállító kamion ma indult útnak.
MTI/Balázs Attila

Az adománnyal a palicsi állatkert korábban elpusztult borjúfókáit szeretnék pótolni. A fókák szállítását több hónapnyi papírmunka és állattréning előzte meg: a magyar és a szerb szakemberek a takarmány és a vitaminadagok mellett egyeztettek a tréningezés rutinjáról, valamint felkészítették az úszólábúakat a beládázásra és a szállításra is. Hamarosan a horvátországi Eszék oroszlánkölyköket, a romániai Nagyvárad állatkertje pedig szibériai tigrist kap a nyírségi állatparktól.

MTI/Balázs Attila
Palics
állatkert
Nyíregyházi Állatpark
adományoz
Palicsi Állatkert

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.