Ugrás a tartalomra
Pixabay

Értelmi fogyatékosok számára fejlesztettek ki magyar nyelvű mobilos applikációt

2019-09-20
09:22
2019-09-20
09:33
Forrás
Szolnok TV
A magyarországi Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége a fogyatékkal élők mindennapjait segítő telefonos programot készített.

A szolnoki Városházán ünnepélyes keretek között mutatták be a magyarul beszélő applikációt, mely okostelefonra, tabletre egyaránt letölthető. Ennek segítségével könnyebb a közlekedés, a tájékozódás, be lehet állítani a napi teendőket, mikor kell a gyógyszereket bevenni vagy mit kell tenni vészhelyzetben, de még a főzésben is segítséget ad.

Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ elnöke elmondta, hogy az okos eszközöket szívesen használja nagyon sok értelmi fogyatékossággal élő ember, mindennapjaik részévé váltak. Az applikáció használatának könnyebb elsajátítása érdekében Magyarországon eddig 1200 értelmi fogyatékossággal élő ember vett részt az ehhez kapcsolódó képzéseken a szövetség életviteli centrumaiban, ahol infokommunikációs oktatást is nyújtanak a jelentkezőknek.

mobil
mobil applikáció
értelmi fogyatékos

Most

21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.