Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Ez erős volt! - Chili Fesztet tartottak Kisradanovácon

2022.10.01
16:19
2022.10.01
16:44
Forrás
Pannon RTV
Ismét megszervezték a Chili Fesztet Kisradanovácon. A kirakodóvásár mellett erősevő versenyt is tartottak. A legbátrabbaknak a különféle erős paprikával megspékelt csilis babot kellett befalniuk, minél rövidebb idő alatt.
Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Dobó István most vett részt először erősevő versenyen. A harmadik helyen sikerült végeznie a megmérettetésen.

„Nagyon szeretem a csípős ételeket, gyerekkorom óta. Minden ételbe beleteszem az erős paprikát. A családom mondja is néha, hogy túlzásba viszem. Ilyen versenyen azonban még nem vettem részt. Kíváncsi vagyok, hogy itt milyen ízekre fogok ráharapni, milyet fogok megkóstolni.”

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

Az erősevő versenyen nemcsak minél gyorsabban kellett megenni a csípős ételt, hanem utána még öt percig nem volt szabad inni, így alakult ki a végső sorrend.

Pannon RTV/Laskovity Zoltán

A kirakodóvásárra is sokan kíváncsiak voltak, ennek a nagy részét azonban az eső elmosta.

Tripolszki Tímea, a VMSZ kisradanováci helyi szervezetének elnöke: „Idén egy kicsit szélesebb körű választékkal rendelkezünk a kirakodóvásáron. Vannak szappankészítőink, mézeskalács-készítők, valamint mézes bácsink is van. Persze vannak csilit áruló emberek is, akik megjelentek az idén is, és elhozták a portékájukat, amik nagyon érdekesek.”

Idén nőknek is meghirdették a versenyt, azonban az utolsó pillanatban nem akadt bátor hölgy, aki kipróbálta volna az erős ínyencségeket. A szervezők bíznak abban, hogy az eseményt évről évre nagyobb érdeklődés övezi majd, jövőre pedig már a nők is bátrabbak lesznek.

chili paprika
fesztivál
Kisradanovác
Tripolszki Tímea
csípős paprika

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű