Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Fák százait ültették el Topolyán

2021.04.17
18:09
2021.04.17
19:23
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Fiatalok és idősebbek egyaránt részt vettek a faültetési akcióban Topolyán. Fenyvesi Gergő is szívesen segédkezett.

„A biológiatanárnőm szólt, hogy lesz faültetés ma kettőkor. Úgy gondoltam, hogy jó, hogy sok fát ültettünk, így tisztább lesz tőle a levegő, ezért jó ötletnek tűnt. Meg jó időtöltés, így nem unatkozom legalább, ez így jó.”

A fásítási akció során 290 fát ültettek el. A tűzoltóság udvarában 40 tuja kapott helyet, míg a piactér környékére kőris- és tölgyfák kerültek.

Kovács Viktor, gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tag, Topolya Községi Tanács: „Kétfajta fa lesz ide ültetve. Lesz kőris, ebből 125, és úgyszintén 125 tölgyfát ültetünk ide. Ugyanis azt tudni kell, hogy itt ez elég vizes terület. Ezek a fafajták szeretik ezt a területet, így az Arcus Környezetvédő Egyesület szakértelmével összhangban úgy döntöttünk, hogy ezeket a fákat ültetjük ide.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az akciót a Szerbiai Caritas mintegy 145 ezer dinárral támogatta.

Suturović Edita, a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület tagja: „A támogatást Caritas biztosította Topolya község önkormányzata segítségével, és az Arcus, mint szakmai tanácsadó csatlakozott az akcióhoz. Konkrétan egy éppen megfelelő, nedves élőhelyen folyik a fásítás, őshonos fajokkal, kocsányos tölgyfával és keskenylevelű kőrissel.”

Topolyán a tervek szerint ősszel tartanak ismét egy nagyobb fásítási akciót.

faültetési akció
Topolya
kőris
tölgyfa
Arcus Környezetvédő Egyesület
Caritas

Most

22:29

A hatodik napon

Tartalmas program vár a szerb sportolókra a tokiói olimpia 6. napján, a magyarok is újabb döntőkre készülnek.
17:45, Frissítve: 19:31

Mikor jöhet a harmadik dózis?

Konkrét döntések nem születtek, viszont több ajánlást is megfogalmaztak a köztársasági válságstáb mai ülésén. A lehetséges korlátozó intézkedésekről is egyeztettek.
15:34, Frissítve: 16:32

Szóval, rímmel, színházzal Óbecsén

Drámatábort szerveztek idén is Óbecsén, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben. A résztvevők a bábozással és a mozgásszínházzal ismerkednek. A tanultakat pénteken gálaműsorban mutatják meg a közönségnek.

Népszerű