Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Fák százait ültették el Topolyán

2021.04.17
18:09
2021.04.17
19:23
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Fiatalok és idősebbek egyaránt részt vettek a faültetési akcióban Topolyán. Fenyvesi Gergő is szívesen segédkezett.

„A biológiatanárnőm szólt, hogy lesz faültetés ma kettőkor. Úgy gondoltam, hogy jó, hogy sok fát ültettünk, így tisztább lesz tőle a levegő, ezért jó ötletnek tűnt. Meg jó időtöltés, így nem unatkozom legalább, ez így jó.”

A fásítási akció során 290 fát ültettek el. A tűzoltóság udvarában 40 tuja kapott helyet, míg a piactér környékére kőris- és tölgyfák kerültek.

Kovács Viktor, gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tag, Topolya Községi Tanács: „Kétfajta fa lesz ide ültetve. Lesz kőris, ebből 125, és úgyszintén 125 tölgyfát ültetünk ide. Ugyanis azt tudni kell, hogy itt ez elég vizes terület. Ezek a fafajták szeretik ezt a területet, így az Arcus Környezetvédő Egyesület szakértelmével összhangban úgy döntöttünk, hogy ezeket a fákat ültetjük ide.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az akciót a Szerbiai Caritas mintegy 145 ezer dinárral támogatta.

Suturović Edita, a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület tagja: „A támogatást Caritas biztosította Topolya község önkormányzata segítségével, és az Arcus, mint szakmai tanácsadó csatlakozott az akcióhoz. Konkrétan egy éppen megfelelő, nedves élőhelyen folyik a fásítás, őshonos fajokkal, kocsányos tölgyfával és keskenylevelű kőrissel.”

Topolyán a tervek szerint ősszel tartanak ismét egy nagyobb fásítási akciót.

faültetési akció
Topolya
kőris
tölgyfa
Arcus Környezetvédő Egyesület
Caritas

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.