Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Fák százait ültették el Topolyán

2021.04.17
18:09
2021.04.17
19:23
Forrás
Pannon RTV
Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Fiatalok és idősebbek egyaránt részt vettek a faültetési akcióban Topolyán. Fenyvesi Gergő is szívesen segédkezett.

„A biológiatanárnőm szólt, hogy lesz faültetés ma kettőkor. Úgy gondoltam, hogy jó, hogy sok fát ültettünk, így tisztább lesz tőle a levegő, ezért jó ötletnek tűnt. Meg jó időtöltés, így nem unatkozom legalább, ez így jó.”

A fásítási akció során 290 fát ültettek el. A tűzoltóság udvarában 40 tuja kapott helyet, míg a piactér környékére kőris- és tölgyfák kerültek.

Kovács Viktor, gazdasággal és mezőgazdasággal megbízott tag, Topolya Községi Tanács: „Kétfajta fa lesz ide ültetve. Lesz kőris, ebből 125, és úgyszintén 125 tölgyfát ültetünk ide. Ugyanis azt tudni kell, hogy itt ez elég vizes terület. Ezek a fafajták szeretik ezt a területet, így az Arcus Környezetvédő Egyesület szakértelmével összhangban úgy döntöttünk, hogy ezeket a fákat ültetjük ide.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az akciót a Szerbiai Caritas mintegy 145 ezer dinárral támogatta.

Suturović Edita, a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület tagja: „A támogatást Caritas biztosította Topolya község önkormányzata segítségével, és az Arcus, mint szakmai tanácsadó csatlakozott az akcióhoz. Konkrétan egy éppen megfelelő, nedves élőhelyen folyik a fásítás, őshonos fajokkal, kocsányos tölgyfával és keskenylevelű kőrissel.”

Topolyán a tervek szerint ősszel tartanak ismét egy nagyobb fásítási akciót.

faültetési akció
Topolya
kőris
tölgyfa
Arcus Környezetvédő Egyesület
Caritas

Most

22:03, Frissítve: 22:18

2700 fertőzött az észak-bácskai körzetben

Egy hét alatt több mint 25 százalékkal emelkedett az aktív koronavírus-fertőzöttek száma az észak-bácskai körzetben - mondta a Közügyekben dr. Bohucki Nebojsa. Egyre többen kerülnek kórházba és lélegeztetőgépre is.
20:46, Frissítve: 21:54

Sofőrhiány van Szerbiában

Egyre nagyobb gondot okoz a világban és Szerbiában is a sofőrhiány. A szakértők szerint az egyik probléma, hogy minden harmadik sofőr hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt és gondok lehetnek az utánpótlással.
18:25

Katonai puccs Szudánban

Szudánban totális katonai puccs zajlik, amelyet a népnek meg kell akadályoznia, a hadsereg őrizetbe vette a kormány legtöbb tagját és több kormánypárti pártvezetőt - közölte az ország tájékoztatási minisztériuma.
18:17

Telefonon egyeztetett Johnson és Putyin

Telefonos megbeszélést tartott az egy hét múlva Glasgowban kezdődő nemzetközi klímacsúcsról és a kétoldalú kapcsolatokról Boris Johnson brit miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán

Összedőlt egy buszmegálló Szabadkán az Ivan Sarić Műszaki Iskolával szemben, miután annak kedden a reggeli órákban nekihajtott a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbusza.