Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A falusi karácsony hangulatát idézték meg Törökfaluban

2021.12.18
13:06
2021.12.18
16:29
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyi vásár várta az érdeklődőket Törökfaluban. A helyi Százszorszép Művelődési Egyesület az ünnepekre való készülődés jegyében hagyományos karácsonyi vásárral és kiállítással kedveskedett a helyieknek.

A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete idén is meghirdette a Legyen közös karácsonyfánk elnevezésű programját, amelynek lényege, hogy a gyermekek pedagógusokkal és szüleikkel díszeket készítettek, amelyek a karácsonyfát díszítik most. A törökfaluiak, jól látszik, hogy nem tétlenkedtek, mindemellett elkészítették az itt lévő Betlehemet is.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Díszes, a karácsonyi ünnepkörhöz illő kézműves termékek kavalkádja fogadta a Törökfaluba érkező látogatókat. A kiállítás érdekessége volt, hogy a helyi művelődési egyesület tagjai a karácsonyi asztal étkeit is bemutatták.

Balla Imre, a Százszorszép Művelődési Egyesület tagja: „Tíz esztendeje, hogy járunk ide. Mindig hagyományos karácsonyi asztalt készítünk, bablevessel, mákos gubával, mákos tésztával, mézeskalács, mákos és diós bejgli, mézes pálinka. A hagyományainkat megpróbáljuk nem ápolni, hanem átélni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Százszorszép Művelődési Egyesület tagjai alkalmi műsorral színesítették a rendezvényt.

Nagy Rózsa, az egyesület elnöke: „Nagyon fontos, mivel most is kell a közösségnek az, hogy együtt legyünk. Hiányzik, hiányzik a gyerekeknek az összejövetel, hiszen kevésbé tudtuk idén a táncpróbákat is megtartani, mivel a betegség mifelénk is sajnos eljött.”

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke az apró falusi rendezvények fontosságát hangsúlyozta az eseményen: „Nagyon fontos nekünk ez a közösség, mert olyan szeretettel, olyan közösségben gondolkodó emberek szervezik ezt a mai napot is, amelyre az ember úgy érzi, hogy érdemes eljönni és egy kis kötelesség is van benne, hiszen a nagyváros, a nagy zsivajban az ünnep egészen másként csapódik le, mint a kis faluban.”

A törökfalui kézműves kiállításra és vásárra egyebek között Oromról, Hódegyházáról, de még Szenttamásról is érkeztek vendégek.

Törökfalu
karácsonyi vásár
Százszorszép Művelődési Egyesület
Balla Imre
Nagy Rózsa
Hajnal Jenő

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.