Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A fáról is kolbász lógott Adorjánon

2019-11-30
13:48
2019-11-30
19:16
Forrás
Pannon RTV
Kilencedik alkalommal szervezték meg a Hurka- és Kolbászfesztivált a Tisza-parti településen. 132 csapat jelentkezett az esemény részeként tartott megmérettetésre.

Hagyományos disznóöléssel kezdődött szombat reggel a fesztivál. Szalmával pörköltek, majd a csapatok megkapták a hurkához és a kolbászhoz szükséges alapanyagokat, ami csapatonként 5 kiló hurkának való belsőségből és 5 kiló kolbásztöltelékből állt.

A 132 csapat közül sok versenyezni vágyó érkezett Magyarországról is. Erhard Gyula Csanytelek polgármestere: „Ennek a hurka és kolbász készítésnek nagyon egyszerű titka van. Kell hozzá jó minőségű hús, jó minőségű belsőség és úgy gondolom, hogy egy kis ügyesség is. Olyan szakembereket sikerült elhoznom, akik ennek profi tudósai és én bízom benne, hogy nagyon jó helyezést el tudunk vele érni.”

Borsos Csaba, a fesztivál megálmodója a kezdetekben még nem is gondolta, hogy egy ilyen színvonalas rendezvényt tudnak életre hívni, ugyanis közel 10 ezer ember fordul meg a fesztivál napján Adorjánon: „November végén van András napja, és a régi hagyományok szerint András-napkor kezdődtek meg valamikor a disznóvágások. Ezért döntöttünk úgy, hogy november végén szervezzük meg, ez pedig idén már a kilencedik rendezvényünk.”

Az adorjáni rendezvényen részt vett Pásztor István, a VMSZ elnöke is, aki örömmel állapította meg, hogy a fesztivál évről évre fejlődik: „Elég csak körülnézni és elég visszagondolni arra, hogy ez már a kilencedik ilyen rendezvény. Azt látom, hogy évről évre gazdagabb és egyre vonzóbbá válik, nem csak itt a falubelieknek és a kanizsaiaknak, hanem az egész környéknek. Azt gondolom, hogy ez egy olyan nappá nőtte ki magát, amiről az emberek számot vezetnek. Amikor kezdődik a disznótoros szezon, akkor mindenki tudja, hogy Adorjánon egy ilyen gyönyörű szép rendezvény kerül megszervezésre.”

A rendezvényen ingyenes friss hurka és kolbász, valamint gazdag kirakodóvásár várta a látogatókat.

Adorján
kolbász
Hurka- és Kolbászfesztivál
Pásztor István

Most

18:58, Frissítve: 19:31

Kalmár Ferenc: Legyenek büszkék magyarságukra!

Szeressék, erősítsék és gyarapítsák családjaikat és hazánkat, Magyarországot és a Kárpát-medencét - üzeni a trianoni békeszerződés aláírásának századik évfordulója alkalmából Kalmár Ferenc.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.