Ugrás a tartalomra
Biztonsági öv
Pannon RTV

Felelőtlenül vezetünk

2019-03-19
08:28
2019-03-19
09:00
Forrás
Szerbiai RTV
A közlekedési rendőrség múlt heti akciójában kiderült, hogy felelőtlenül vezetünk, 7 nap alatt összesen 21 ezer esetben büntettek a biztonsági öv miatt.

Az év eleje óta 67-en haltak meg közúti balesetben Szerbia útjain, ami harmadával kevesebb mint az előző év azonos időszakában. A közlekedési rendőrség múlt heti akciójában azonban kiderült, hogy felelőtlenül vezetünk, 7 nap alatt összesen 21 ezer esetben büntettek a biztonsági öv miatt, és ez már kétszer több mint tavaly ilyenkor. 16 ezer személygépkocsi-vezető nem használta a biztonsági övet, 1800-an az anyósülésen, 2 ezren pedig a hátsó ülésen nem kötötték le magukat. Gondok vannak a gyerekek szállításával is, az ellenőrzések alkalmával 350 kisgyereket az első ülésen találtak, 500 pedig nem volt bekötve a gyerekülésbe.

közlekedés
biztonsági öv
gyerekülés

Most

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.