Ugrás a tartalomra
Pixabay/Illusztráció

Félszáz orrszarvút öltek meg botswanai orvvadászok

2020-02-25
21:04
2020-02-25
21:17
Forrás
MTI
Tíz hónap alatt mintegy 50 orrszarvút öltek meg orvvadászok Botswanában. Ez az egyedszám nagyjából a teljes botswanai rinocéroszállomány 10 százalékát teszi ki.

 Mind a szélesszájú, mind pedig a keskenyszájú orrszarvúak orvvadászata aggodalomra ad okot - mondta Moemi Batshabang, a kormány vadvédelmi hatóságának igazgatóhelyettese. A botswanai kormány októberben arra figyelmeztetett, hogy ha a vadorzás folytatódik, két-három év múlva már nem lesz orrszarvú Botswanában.

A Save the Rhino nemzetközi fajmegőrző szervezet adatai szerint Botswanában 500 orrszarvú él. Az állat védett faj a dél-afrikai országban, és nem vonatkozik rá a kormány közelmúltbeli döntése arról, hogy véget vetnek a nagyvadak vadászata ötéves tilalmának.

orrszarvú
Botswana

Most

21:44

Szombaton is extrém lesz az UV-sugárzás

8,3-as, extrém UV-B-sugárzás várható - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.
19:08, Frissítve: 19:23

Orbán Viktor: Jó évet zár a V4

Jónak nevezte a Visegrádi Együttműködés (V4) országainak elmúlt egy évét Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma Varsóban, a kormányfők csúcstalálkozóját követő sajtótájékoztatón.

Népszerű