Ugrás a tartalomra
foldrenges

Földrengés rázta meg szerdán a Kuril-szigeteket

2020-03-26
13:32
Forrás
russia today, 24.hu
Erős földrengés rázta meg szerdán az orosz Távol-Keleten található Kuril-szigeteket. A Richer-skála szerinti 7,2-es rengés epicentruma 56,7 kilométeres mélységben volt.

A az orosz hatóságok szökőár riadót adtak ki, és a veszélyeztetett zónából 2500 embert evakuáltak.

A földmozgás azonban csak enyhe, csupán fél méteres hullámokat okozott. A rengés emberi áldozatot nem követelt és anyagi károkat sem okozott a terület elszigeteltsége miatt.

A Kuril-szigetek a földrengésekkel és vulkánokkal bővelkedő Tűzöv részei, amely a dél-amerikai Tűzföldtől Chilén, San Franciscón át Alaszka, Kamcsatka déli részének érintésével az óceán nyugati felén Japán, Fülöp-szigetek és Indonézián keresztül húzódik.

földrengés
Kuril-szigetek
Oroszország

Most

10:11, Frissítve: 10:41

Predrag Kon: Az utolsó szalmaszál

A 24 órás kijárási tilalom bevezetése az utolsó szalmaszál a koronavírus elleni harcban, de ennek még nem érkezett el az ideje – jelentette ki dr. Predrag Kon járványügyi szakorvos.
09:57

Védőkesztyűhiány jelentkezhet

Hamarosan jelentős védőkesztyűhiány jelentkezhet, ugyanis a karantén miatt már több országban akadozik a termelés, mivel a gyárak nem tudnak teljes kapacitással működni.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.