Ugrás a tartalomra

A főzés és a sütés alapjaival ismerkednek a fiatalok Oromon

2023.07.11
12:43
2023.07.11
16:11
Forrás
Pannon RTV
A Süti-Főzi táborban vesznek részt a gyerekek.

A helyi Varázsfalatok Egyesület már 12. alkalommal szervezi meg az öt napos programot. Az eseményt Magyarkanizsa önkormányzata támogatta.

Húsleves, rántott hús, krumplipürével és meggyszósszal, desszertnek pedig joghurtos pite - ez lesz az ebéd a Varázsfalatok Egyesületének székházában, ugyanis kedden ezt tanulták meg elkészíteni a lányok.

Csikós Nikoletta, Orom: „Azért jöttem el ebbe a táborba, mert kíváncsi voltam, hogy milyen, mert hallottam már róla, hogy itt sütnek, főznek. megtetszett és ezért jöttem el. Én nem eszem a húst, ezért egy kicsit kihívás, de azért megbirkózom vele.”

Pósa Júlia, Orom: „Várom nagyon a következő napokat. Tegnap krumplis paprikást készítettünk és káposztasalátát.”

Öt napon keresztül tanulhatják meg a fiatalok a főzés alapjait és bizonyos ételek elkészítését, de ez mellett megismerik a helyes táplálkozás alapszabályait is. A tábor nyolc résztvevővel zajlik.

Dobó Mária, elnök, Varázsfalatok Egyesület, Orom: „A gyerekek, akiknek vannak nagyszüleik, és maguk mellé veszik őket nyári szünetben vagy év közben, azok jártasabbak a konyha rejtelmeiben, az ételek elkészítésénél, vagy az eszközök ismeretsége is bővebb. De akik újak, azok meg izgatottan várják.”

A szervezők nagy álma, hogy a következő években már egész napos programokkal és sátorozási lehetőséggel is tudjanak szolgálni a táborozóknak.

Süti-főzi tábor
főzés
sütés
Dobó Mária

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.