Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Rácz László

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

2022.10.02
17:20
2022.10.02
17:32
Forrás
Pannon RTV
Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.
Pannon RTV/Rácz László

Ötödik alkalommal szerveztek gasztronómiai fesztivált Óbecsén. Különféle halételeket, sülteket, pörkölteket kínáltak a kihelyezett konyhák ma az óbecsei piacon. A standokon lekvárok, savanyúságok, tönkölytermékek, hidegen sajtolt olajak, gyümölcs- és zöldségtermékek, sörök, borok és pálinkák is sorakoztak. Aleksandra Prošić a zentai Juhász Kornél csípős szószait kóstolgatta. „Megkóstoltuk ezeket a csípős szószokat csipsszel, valóban csípősek, finomak. Kóstoltunk pálinkát, likőrt is, és megnéztük, hogy milyen ételek vannak.”

Pannon RTV/Rácz László

Kinka Tibor mézet termel, biolekvárt főz, bőröket készít ki, párja, Mihók Szilvia pedig gyógynövényekből készít kivonatokat, kozmetikumokat, teákat. „Az emberek egyre nyitottabbak a biotermékek iránt, keresik a természetes dolgokat. Nem mondom azt, hogy megingott a gyógyszeriparban a bizalmuk, viszont sokan keresik a természetes gyógymódokat, mivel annak nincsen utóhatása.”

Pannon RTV/Rácz László

A GasztroFeszt keretében a Mosolysziget Fesztivált is megszervezték. Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „A Csíkos-Pöttyös Zenekar és Óvári Dániel lép fel, ők zenés programmal jönnek ide hozzánk, utána egy bábelőadást láthatnak majd a gyerekek, előtte pedig különféle kreatív foglalkozásoké volt a terep.”

Az idei sorrendben az ötödik GasztroFeszt Óbecsén. Eredetileg most először lett volna kétnapos a rendezvény, de az esős időjárás közbeszólt, így a szombati programokat is ma tartották meg. A helyszín is változott, az Erdőtelepítők Parkja helyett a városi piacra költözött a gasztronómiai fesztivál. Jovanović Dániel, szervező, GasztroFeszt, Óbecse: „Megpróbáljuk a vajdasági gasztronómiát kicsit fejleszteni, mutatni olyan irányokat, olyan alapanyagokat, ételeket, amelyek nem biztos, hogy benne vannak a mindennapi köztudatban, főleg a vendéglátósoknál.”

A rendezvényt a Than Fivérek Értelmiségi Kör és a Lock Up Ifjúsági Szervezet szervezte meg.

gasztronómia
Gasztrofeszt
Bonifárt László
Jovanović Dániel

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.