Ugrás a tartalomra

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

2022.10.02
17:20
2022.10.02
17:32
Forrás
Pannon RTV
Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Ötödik alkalommal szerveztek gasztronómiai fesztivált Óbecsén. Különféle halételeket, sülteket, pörkölteket kínáltak a kihelyezett konyhák ma az óbecsei piacon. A standokon lekvárok, savanyúságok, tönkölytermékek, hidegen sajtolt olajak, gyümölcs- és zöldségtermékek, sörök, borok és pálinkák is sorakoztak. Aleksandra Prošić a zentai Juhász Kornél csípős szószait kóstolgatta. „Megkóstoltuk ezeket a csípős szószokat csipsszel, valóban csípősek, finomak. Kóstoltunk pálinkát, likőrt is, és megnéztük, hogy milyen ételek vannak.”

Kinka Tibor mézet termel, biolekvárt főz, bőröket készít ki, párja, Mihók Szilvia pedig gyógynövényekből készít kivonatokat, kozmetikumokat, teákat. „Az emberek egyre nyitottabbak a biotermékek iránt, keresik a természetes dolgokat. Nem mondom azt, hogy megingott a gyógyszeriparban a bizalmuk, viszont sokan keresik a természetes gyógymódokat, mivel annak nincsen utóhatása.”

A GasztroFeszt keretében a Mosolysziget Fesztivált is megszervezték. Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse: „A Csíkos-Pöttyös Zenekar és Óvári Dániel lép fel, ők zenés programmal jönnek ide hozzánk, utána egy bábelőadást láthatnak majd a gyerekek, előtte pedig különféle kreatív foglalkozásoké volt a terep.”

Az idei sorrendben az ötödik GasztroFeszt Óbecsén. Eredetileg most először lett volna kétnapos a rendezvény, de az esős időjárás közbeszólt, így a szombati programokat is ma tartották meg. A helyszín is változott, az Erdőtelepítők Parkja helyett a városi piacra költözött a gasztronómiai fesztivál. Jovanović Dániel, szervező, GasztroFeszt, Óbecse: „Megpróbáljuk a vajdasági gasztronómiát kicsit fejleszteni, mutatni olyan irányokat, olyan alapanyagokat, ételeket, amelyek nem biztos, hogy benne vannak a mindennapi köztudatban, főleg a vendéglátósoknál.”

A rendezvényt a Than Fivérek Értelmiségi Kör és a Lock Up Ifjúsági Szervezet szervezte meg.

gasztronómia
Gasztrofeszt
Bonifárt László
Jovanović Dániel

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.