Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

A gunarasi Oroszi János nyerte el a legnagyobb paraszt címet

2019-08-18
18:00
2019-08-19
17:36
Forrás
Pannon RTV
A gunarasi Oroszi János nyerte el a legnagyobb paraszt címet és az azzal járó négyszáz euró értékű főnyereményt, egy anyakocát a IX. Vajdasági Parasztolimpián.

A legügyesebb parasztmenyecske a szintén gunarasi Kocsis Krisztina lett. Az ifjak mezőnyében a zentagunarasi Tari Ádám győzedelmeskedett. Az egész napos program keretén belül hagyományos főzőversenyen is volt, negyvennégy bográcsban rotyogott a marhapörkölt.

Alacsonyan repültek a gumicsizmák a IX. Vajdasági Parasztolimpián. Kukorica morzsolás, gumiabroncstolás, tojáshordás és sok más feladat izzasztotta a jelentkezőket. A szórakoztató versenyszámok sokakat vonzottak a Vásártérre. Schwicker László a magyarország Bjáról látogatott el Topolyára: „Hallottuk, hogy nagyon jó kis rendezvény, így gondoltuk, hogy eljövünk, megnézzük. Jövőre pedig kineveljük a tuti győztest.”

Negyvennégy bográcsban rotyogott a marhapörkölt a főzőversenyen. A gyerekeket parasztjakuzzi és számos szórakozási lehetőség várta. „Igény mutatkozott arra, hogy különböző kategóriákban indítsuk a versenyzőket. A női kategória mellett ifjú paraszt kategória is volt, tehát a 21 éves kor alattiak külön mérkőzhettek. Az 50 plusszosok viszont a petrencerúd-tartásban és a gumicsizma hajításban mérték össze a tudásukat és erejüket. A rendezvényt már kilencedik alkalommal szervezzük meg, így reméljük, hogy jövője is lesz” - mondta Tomik Nimród, a Gazdakör alelnöke.

A legügyesebb parasztmenyecske a gunarasi Kocsis Krisztina lett. Az ifjak mezőnyében a zentagunarasi Tari Ádám győzedelmeskedett. A legnagyobb paraszt dicső címét pedig a gunarasi Oroszi János nyerte el: „Három éve rendszeresen benevezek. Erős volt a mezőny, jó játékosokkal, de felküzdöttem magam az első helyre.”

A díjakat Kislinder Gábor, Topolya polgármestere, Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese és Tomik Nimród, a topolyai Gazdakör alelnöke adták át.

Az est folyamán tűzijáték és a Szivárvány zenekar koncertje szórakoztatta a többezres vendégsereget a topolyai Vásártéren.

Topolya
parasztolimpia
Kislinder Gábor

Most

07:36, Frissítve: 07:48

Szükségállapot Velencében

Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány az áradás miatt Velencében, 20 millió euró gyorssegélyt kap a város a legsürgősebb teendőkre.
07:17, Frissítve: 07:28

Foci: Szerbia legyőzte Luxemburgot

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjában tegnap Szerbia 3–2-re nyert Belgrádban Luxemburg ellen, míg Portugália 6-0-ra verte Litvániát.
00:02, Frissítve: 00:10

Federer jutott az elődöntőbe

Roger Federer két szettben 6:4, 6:3-ra verte Novak Đokovićot a Londonban zajló tenisz világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában, így ő lesz ott Dominic Thiem mellett a négy között.

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.