Ugrás a tartalomra

Gyakorlatban is kipróbálták a tanultakat a horgászszakkörösök (videó)

2017-05-20
18:59
A tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában februárban indult a horgászszakkör
A tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában februárban indult a horgászszakkör. A mintegy 25 résztvevő diák ma egy horgászkirándulás keretében, a kispiaci Tornai-tavon próbálhatta ki, mit sajátított el a tanultakból. A tóparton nagy volt az öröm, ha valaki halat fogott. Hegyi Márk örült annak, hogy sok mindent megtanult a horgászszakkörön. „Megtanultunk horgokat kötni, megnéztük, hogy mekkora halakat fogtak már, meg beszélgettünk a horgászatról.” A zentai Emlékiskola diákja, Opauszki Péter Pál súlyos betegségen esett át. Meggyőződése, hogy a kajakozásba és a horgászatba vetett hite segítette át a legnehezebb pillanatokon. „Lehet, hogy nem sikerült volna ez a küzdelem, de hogy mehetek horgászni és kajakozni, ha meggyógyulok, az nagyon sokat segített, és amikor a legmélyebb pontokon, amikor nagyon rosszul voltam, akkor is néztem a horgászfilmeket, amik erőt adtak.”A horgászszakkört és a horgászkirándulást többen is támogatták. Egyikük a zentai Guzsvány Szilveszter zentai vállalkozó, aki a ragadozók horgászatára tanította a gyerekeket. „A gyerekeknek megtanítani azt, hogy tiszteljék a természetet, hogy végre eljussunk egy olyan szintre, hogy a Tisza, a Duna és a többi folyó, akár a vizeink szemétmentesek legyenek. Az első lépés, hogy a gyerekeket megtanítsuk erre a dologra, utána jöhet a halfogás is.” A szakkört vezető Újházi Tamás német-angol szakos tanár, de a horgászat a legnagyobb szenvedélye. Ezért tartotta fontosnak egy olyan szakkör létrehozását, amely elvonja a gyerekeket a számítógéptől és a televíziótól. Mivel a zentai Emlékiskolában is tanít, ott az alsósoknak indít horgászoktatást. „Ez egy fejezetnek a lezárása, mert február óta tart a horgászszakkör. Keddenként iskola után ott maradtunk horgokat kötni, csomókat kötni, szereléseket elkészíteni.” A tornyosi és zentai általános iskolások horgászkirándulása eredményhirdetéssel és egy finom babgulyás elfogyasztásával ért véget.
hal
horgász
szakkör

Most

07:09

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.