Ugrás a tartalomra

Gyakorlatban is kipróbálták a tanultakat a horgászszakkörösök (videó)

2017-05-20
18:59
A tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában februárban indult a horgászszakkör
A tornyosi Tömörkény István Általános Iskolában februárban indult a horgászszakkör. A mintegy 25 résztvevő diák ma egy horgászkirándulás keretében, a kispiaci Tornai-tavon próbálhatta ki, mit sajátított el a tanultakból. A tóparton nagy volt az öröm, ha valaki halat fogott. Hegyi Márk örült annak, hogy sok mindent megtanult a horgászszakkörön. „Megtanultunk horgokat kötni, megnéztük, hogy mekkora halakat fogtak már, meg beszélgettünk a horgászatról.” A zentai Emlékiskola diákja, Opauszki Péter Pál súlyos betegségen esett át. Meggyőződése, hogy a kajakozásba és a horgászatba vetett hite segítette át a legnehezebb pillanatokon. „Lehet, hogy nem sikerült volna ez a küzdelem, de hogy mehetek horgászni és kajakozni, ha meggyógyulok, az nagyon sokat segített, és amikor a legmélyebb pontokon, amikor nagyon rosszul voltam, akkor is néztem a horgászfilmeket, amik erőt adtak.”A horgászszakkört és a horgászkirándulást többen is támogatták. Egyikük a zentai Guzsvány Szilveszter zentai vállalkozó, aki a ragadozók horgászatára tanította a gyerekeket. „A gyerekeknek megtanítani azt, hogy tiszteljék a természetet, hogy végre eljussunk egy olyan szintre, hogy a Tisza, a Duna és a többi folyó, akár a vizeink szemétmentesek legyenek. Az első lépés, hogy a gyerekeket megtanítsuk erre a dologra, utána jöhet a halfogás is.” A szakkört vezető Újházi Tamás német-angol szakos tanár, de a horgászat a legnagyobb szenvedélye. Ezért tartotta fontosnak egy olyan szakkör létrehozását, amely elvonja a gyerekeket a számítógéptől és a televíziótól. Mivel a zentai Emlékiskolában is tanít, ott az alsósoknak indít horgászoktatást. „Ez egy fejezetnek a lezárása, mert február óta tart a horgászszakkör. Keddenként iskola után ott maradtunk horgokat kötni, csomókat kötni, szereléseket elkészíteni.” A tornyosi és zentai általános iskolások horgászkirándulása eredményhirdetéssel és egy finom babgulyás elfogyasztásával ért véget.
hal
horgász
szakkör

Most

13:19, Frissítve: 14:02

Népszerű a szabadkai nagybani piac

Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
13:05, Frissítve: 14:14

Halnapok Szabadka központjában

Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.
12:59, Frissítve: 13:04

Monodrámáktól hangos Óbecse

Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.