Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Gyalogtúrával kezdte az új évet a magyarkanizsai Természetjáró Egyesület

2022.01.02
10:19
2022.01.02
16:09
Forrás
Pannon RTV
Közel 60-an döntöttek úgy a reggeli órákban, hogy a Magyarkanizsa-Martonos-Magyarkanizsa útvonalat sétálva teszik meg.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Szép, napos és nem túl hideg időben szervezték meg a már hagyományosnak számító gyalogtúrát. A sétálni vágyók közül a helyiek mellett más településekről is érkeztek. Az oromhegyesi Vörös Tamás kerékpárral közlekedik, elmondása szerint, számára ez a séta pihenés. „Mióta én biciklivel és magasabb szinten sportolok, de futni és gyalogtúrázni is szoktam, én azt látom, hogy az utóbbi években egyre inkább és egyre többet kint akarnak lenni, mozogni akarnak és a természetben lenni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A téli túrázók hagyományosan a cserépgyár mellett gyülekeztek. A több mint 12 kilométeres távot közel 60-an tették meg a Tiszavirág sétaösvényen és a töltésen haladva. A túrázók a jó meleg tea és forralt bor elfogyasztása után visszaindultak Magyarkanizsára. Az esemény célja minden évben a tartalmas és közös időtöltés, a barátkozás és beszélgetés, mindezt séta közben, a természetben. Huszta Erzsébet, elnök, Természetjáró Egyesület, Magyarkanizsa: „11 évvel ezelőtt indultunk négyen és a kutyám. A bátyám azt mondta, hogy főz paprikást, de csak annak, aki gyalog megy át Martonosra, és átmentünk négyen. Azóta ez tradíció, azzal, hogy mivel elég változó a létszámunk, mivel voltunk már negyvenen is, annyian tehát nem fértünk el a bátyámnál, és végül a martonosi Horgászok klubhelyiségében kötöttünk ki.”

A Természetjáró Egyesület idén is meg szeretné szervezni a nagy kerékpártúrát, valamint különféle kerékpár- és gyalogtúrákat szeretnének megtartani a Tisza környékén és a község területén.

gyalogtúra
túra
gyaloglás
Magyarkanizsa
Martonos
Természetjáró Egyesület
új év
újév

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű