Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Gyalogtúrával kezdte az új évet a magyarkanizsai Természetjáró Egyesület

2022.01.02
10:19
2022.01.02
16:09
Forrás
Pannon RTV
Közel 60-an döntöttek úgy a reggeli órákban, hogy a Magyarkanizsa-Martonos-Magyarkanizsa útvonalat sétálva teszik meg.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Szép, napos és nem túl hideg időben szervezték meg a már hagyományosnak számító gyalogtúrát. A sétálni vágyók közül a helyiek mellett más településekről is érkeztek. Az oromhegyesi Vörös Tamás kerékpárral közlekedik, elmondása szerint, számára ez a séta pihenés. „Mióta én biciklivel és magasabb szinten sportolok, de futni és gyalogtúrázni is szoktam, én azt látom, hogy az utóbbi években egyre inkább és egyre többet kint akarnak lenni, mozogni akarnak és a természetben lenni.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

A téli túrázók hagyományosan a cserépgyár mellett gyülekeztek. A több mint 12 kilométeres távot közel 60-an tették meg a Tiszavirág sétaösvényen és a töltésen haladva. A túrázók a jó meleg tea és forralt bor elfogyasztása után visszaindultak Magyarkanizsára. Az esemény célja minden évben a tartalmas és közös időtöltés, a barátkozás és beszélgetés, mindezt séta közben, a természetben. Huszta Erzsébet, elnök, Természetjáró Egyesület, Magyarkanizsa: „11 évvel ezelőtt indultunk négyen és a kutyám. A bátyám azt mondta, hogy főz paprikást, de csak annak, aki gyalog megy át Martonosra, és átmentünk négyen. Azóta ez tradíció, azzal, hogy mivel elég változó a létszámunk, mivel voltunk már negyvenen is, annyian tehát nem fértünk el a bátyámnál, és végül a martonosi Horgászok klubhelyiségében kötöttünk ki.”

A Természetjáró Egyesület idén is meg szeretné szervezni a nagy kerékpártúrát, valamint különféle kerékpár- és gyalogtúrákat szeretnének megtartani a Tisza környékén és a község területén.

gyalogtúra
túra
gyaloglás
Magyarkanizsa
Martonos
Természetjáró Egyesület
új év
újév

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 10:01

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű