Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Gyerekeknek a környezetünk értékeiről és annak védelméről

2022.06.27
19:07
2022.06.27
19:16
Forrás
Pannon RTV
Elkezdődött az Arcus Környezetvédő Egyesület természetismereti oktatótábora Topolyán. A gyerekek 6 napon át tanulhatnak az őket körülvevő állat- és növényfajokról, amelyeket meg is vizsgálhatnak a természetben.

A természetismereti táborba a 6 és 9 év közötti gyerekeket várták. Vladušić Lazar leginkább a rovarokról szeretne tanulni.

„Gondolom, hogy biztos lesz lepke vagy szitakötő, és akkor meg tudom, hogy milyen lepkéről, vagy szitakötőről van szó. Így, amikor látok olyan bogarat, és anyukám nem tudja milyen bogár az, akkor meg tudom majd neki mondani.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

Suturović Edita a tábor egyik előadója elmondta, nagyon örül annak, hogy ilyen nagy az érdeklődés a természetvédelmi és természetismereti táborok iránt, ezt mutatja az is, hogy idén 30 gyerek érkezett az oktatótáborba.

„Természeti értékekről kell mesélni nekik, megmutatni mindent, amit csak lehet és akkor ezzel a tudással ők később is környezettudatosabbak lesznek. Itt egy alapot építünk a későbbi életükhöz.”

A gyerekeket minden nap a játékok mellett elméleti és terepi foglalkozások is várják, ahol az őket körülvevő növény- és állatvilágról tanulhatnak 6 napon keresztül.

Sihelnik József, a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület titkára: „Természetesen a program részét képezi utolsó nap egy természetvédelmi összeállítás, amikor madárodút, illetve rönk-méhecskehotelt fogunk készíteni, amit ki lehet majd helyezni. Így a gyerekek megtanulják, hogy hogyan tudják azokat az élőlényeket a gyakorlatban is segíteni, amelyekről egész héten tanulnak.”

Pannon RTV/Huszár Dániel

A Csemete Természetismereti és Oktatótábort idén második alkalommal szervezték meg, a nyár folyamán pedig további táborokkal készülnek a 10 évtől idősebb korosztály számár

Arcus Környezetvédő Egyesület
Topolya
Sihelnik József
Suturović Edit

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű