Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyermekrajzokból nyílt kiállítás a Népkörben

2021.06.10
14:01
2021.06.10
17:41
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén ötödik alkalommal szervezte meg a Mesélő Népkör - Népmese fesztivál rajz és meseíró pályázatát.

A gyermekek április közepéig küldhették el alkotásaikat. Több mint hatszáz rajz és hatvan mese közül kellett a zsűrinek a legszebbeket kiválasztani. A nyertes gyermekrajzokat kiállítják és egész nyáron mindenki megtekintheti, aki a Népkör Magyar Művelődési Központba látogat.

Rumenyákovity Szilvia, programszervező, Népkör MMK: „Nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek, hogy ebből a sok munkából kiválasszák a legjobbakat. Így végeredményben százharminc rajzpályázó kapott valamilyen díjat illetve több mint tizenegy nyertese van a mesepályázatnak. A díjkiosztó pedig a Népkörben került megszervezésre, ahol a diákoknak igyekeztünk nemcsak oklevéllel dicsérni, szerettük volna, hogy a rajzokat mások is megtekintsék.”

Népkör Magyar Művelődési Központ
Rumenyákovity Szilvia
rajz
rajz és irodalmi pályázat

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.