Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Gyöngyök és mézeskalács

2022.05.09
20:04
Forrás
Pannon RTV
A Szakkör gyöngyfűzés és mézeskalács készítés csoportjainak munkáit állították ki a királyhalmi Kultúrotthonban.
Pannon RTV

A megnyitón felléptek a helyi hagyományőrző csoportok is. A Szakkör kézműves programjait a magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet és a magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózata támogatta.

Pannon RTV

Kókai Anasztázia, a gyöngyfűzés szakkör vezetője: „Itt Királyhalmon két szakkör működött: a gyöngyfűzés és a mézeskalács készítés. Ebből a két témakörből van a kiállításunk. A gyöngyfűzésről tudok részletesebben beszélni. Először kezdtük a nagyobb szemű gyöngyökkel a fűzést, majd egyre bonyolódott a munka. Készítettünk karkötőket, fülbevalókat, nyakláncokat. Különböző népi motívumokat alkalmaztunk mindig. Előre elkészített videók segítették a munkánkat. Mindegyik munkához egy minta is volt. Ennek segítségével könnyebben tudtuk követni, hogy mit hogyan kell elkészíteni.”

szakkör
Királyhalom
gyöngy
mézeskalács

Most

13:11

Elismerték Terzić munkáját

Húsz év alatt húsz érem - ezzel az eredménnyel érdemelte ki a Gyertyaszentelő-napi Érdemrendet Zoran Terzić, a szerb női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya.
12:39, Frissítve: 12:44

Liszicsanszk orosz ellenőrzés alá került

Az ukrán erők elhagyták Liszicsanszkot, az ukrán hadsereg utolsó bástyáját Luhanszk régióban. Három ember vesztette életét a harkivi körzetben, amikor az orosz erők támadást intéztek Bezrukij település ellen. 131. napja tart a háború Ukrajnában.
12:38

Tompít a hőség vezetéskor

Készüljünk fel a kánikulára, ha útra kelünk! Előbb fáradunk, türelmetlenebbek lehetünk, koncentrációzavar léphet fel. Néhány jótanács a hosszú út előtt!

Népszerű