Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Gyorsan lehetett átlépni a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn

2019-11-11
17:30
2019-11-12
07:18
Forrás
Pannon RTV
Gyorsan haladt a személyautók átléptetése a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn hétfőn kora délután mindkét irányba a szerb részen.

Két sávban engedték át a gépkocsikat, ahol soronként legtöbb tíz-tíz gépkocsi várakozott. A közösségi oldalakon megjelent információk szerint azok, akik Magyarországról Szerbiába akartak jutni, több órát is kénytelenek voltak vesztegelni.

Lendületesen haladtak a személyautók Magyarország felé a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn. De a Szerbiába igyekvők sem várakoztak tovább, hiszen pár perc alatt Magyarországról Szerbiába juthattak a gépjárművek.

A hétvégére Galambóc várába látogattak a budakeszi Vancsaiék. Pénteken várakoztak jelentősebb időt. Hétfőn kora délután gördülékenyen továbbjutottak a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn: „Amikor mentünk, vagyis jöttünk pénteken, akkor nagy sorok voltak. Akkor nehezen haladtunk. Most már jó volt. Amikor Szerbiába jöttünk, fél órát vártunk.”

A tehergépkocsik hétfő délután is hosszú sorban álltak. A sor a Horgos-Röszke autópálya határátkelő közelében lévő benzinkút után is kígyózott. Szlovákiába igyekezett szállítmányával a törökkanizsai Milan Zarić: „Reggel kilenc óra óta várok. Minimum még három órát itt leszek. Rendszerint visszafelé gyorsabban átkelek a határon. Valamikor 4-5 óra alatt átlépem mindkét határt. Gond nélkül. Egyedül a kijutás a problematikus.”

Az illetékesek elmondták, hogy a szerbiai állami ünnep miatt hétfőn estére számítanak intenzív forgalomra a szerb-magyar határszakaszon.

Draženko Tomić, horgosi segédparancsnok, Határrendőrség: „Intenzív volt a forgalom az elmúlt hétvége folyamán. A kilépésnél négy sávban folyt a munka. A hétvégén összesen 35 ezer utast, mintegy 7 ezer gépkocsit, csaknem 400 autóbuszt és mintegy 1430 tehergépkocsit jegyeztünk.”

Az illetékesek elmondták, hogy karácsonykor és újévkor számítanak nagyobb torlódásra. Egyébként a múlt évben csaknem 11 millió utas használta a Horgos-Röszke autópálya határátkelőt. Arra is felhívták a figyelmet, hogy útnak indulás előtt mindig tájékozódjunk a határhelyzettel kapcsolatban.

Horgos-Röszke
határ
határhelyzet

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:48

Koronavírus-helyzet Szabadkán

15 személyt vizsgáltak meg az elmúlt 24 órában a szabadkai Covid-rendelőben - közülük három pácienst tartottak bent további kezelésre a Szabadkai Közkórház fertőzőosztályán.
14:42

Érkezik a lehűlés

Egy hidegfront töri meg az elmúlt napok meleg, nyárias időjárását. Az esti órákban esőzéssel, viharos erejű széllökésekkel érkezik Szerbiába a lehűlés nyugati irányból.
13:28, Frissítve: 13:34

Leopárdokkal erősít a Magyar Honvédség

Az illetékesek szerint a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megrendelt Leopard 2-es harckocsikkal új fejezet nyílik a Magyar Honvédség életében.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.