Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Halnapok Szabadka központjában

2019-10-17
13:05
2019-10-17
16:38
Forrás
Pannon RTV
Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.

A fesztiválon a hagyományos recept alapján készült halászlén kívül még más halkülönlegességekkel is várják az érdeklődőket. Gulyás Péter szervező elmondta, nagy az érdeklődés a halas fogások iránt: „Nem gondoltuk, hogy ekkora kereslete van a halnak. Legtöbben a kárászt keresik. Ez a lehető legolcsóbb is, de sokan szeretik, mert lehet, hogy a legszálkásabb, de a legízesebb hal. Emellett megy a harcsa és a süllő is. A halászlevet pedig vegyesen készítjük, több fajta halból: ponty, harcsa, süllő. A legízesebb talán a hulladék húsból készült halászlé. Sokan keresik és hazaviszik.”

A helételek mellett a kilátogatókat kézműves kirakodóvásár, a kicsiket pedig gyereksarok várja. Az esemény vasárnapig tart.

halnapok
Szabadka

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.