Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Hány feje van…?

2021.11.13
13:00
2021.11.13
16:19
Forrás
Pannon RTV
Hány feje van…? címmel szerveznek drámapedagógiai és kézműves foglalkozásokat gyerekeknek a magyarkanizsai József Attila Könyvtárban.

November minden szombatján várják a fiatalokat, akik előzetes bejelentkezés alapján vehetnek részt az élményalapú foglalkozásokon.

Pannon RTV

Jól szórakoznak a magyarkanizsai általános iskolások, akik bekapcsolódtak a helyi könyvtár legújabb foglalkozásába. A gyerekek képzelete szabadon szárnyalhat a játékokon.

Mányi Alíz: „- Nagyon tetszett az a csend játék.
- Mit kellett ott csinálni?
- Volt egy csendőr, aki ült a széken, háttal a tömegben és csendben oda kellett lopózni hozzá.”

Erdélyi Eszter is rendszeresen részt vesz a foglalkozásokon és mindig örömmel jár vissza: „Én azért szeretek itt lenni, mert sok könyv van és ma olvastunk is meg rajzoltunk is. Nagyon szerettem ezeket a játékokat, amik itt voltak.”

Pannon RTV

A délelőtt első felében a gyerekek kézműves foglalkozáson vehettek részt, ahol az elképzelt sárkányon és annak életterén dolgozhattak.

Baráth Mária foglalkozásvezető: „Nagyon szép alkotások születtek, már látszik, hogy nagyon kreatívan dolgoznak a gyerekek. Elkészítettük az alapot és ma a sárkányt is, többnyire készen vannak a sárkányok.”

Pannon RTV

A kézműves foglalkozás mellett drámajátékokon is részt vehetnek, ahol az élmény mellett saját magukat is fejleszthetik a gyerekek.

Mácsai Mónika drámajáték-vezető: „Mindig olyan készségeket, képességeket próbálok fejleszteni vagy élményt adni a gyerekeknek, ami tulajdonképpen nem csak a mesebeli sárkánnyal való megküzdésre szolgál, hanem a való életben is egy fajta tudatosságot fog majd nekik adni.”

A foglalkozások egymásra épülnek és egész novemberben tartanak majd, amikor is kiderül, hogy hogyan küzdöttek meg a képzeletbeli sárkánnyal a gyerekek.

gyermekfoglalkozás
Magyarkanizsa
József Attila Könyvtár

Most

08:39, Frissítve: 08:44

Ma még napos, holnap esős

Borongós és napos időszakok válthatják egymást térségünkben ma. Csak délután alakulhat ki gyenge eső helyenként.
07:59

Meghalt a bükki füvesember

94 éves korában meghalt Szabó György, a bükki füvesember. A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember saját otthonában hunyt el.
21:55, Frissítve: 07:55

Incidens Koszovó északi részén

Tüntetés és lövöldözés volt Koszovó északi részén. Ma reggel pedig egy kézigránátot hatástalanítottak az illetékesek a választási bizottság irodájában, Észak-Mitrovicában. Sérültekről nincs hír.

Népszerű

Kedvezményt kapott, aki észszerűen fogyasztott

Sokan kétkedve fogadták a hírt, hogy amennyiben takarékoskodnak az árammal, októbertől kedvezményt kaphatnak a fogyasztásukra. Az októberi villanyszámlák megérkeztek, és kiderült, érdemes volt-e spórolni.