Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Szalai Adrián

Hatalmas sorok a szerb-magyar határon

2021.07.30
19:11
2021.07.31
07:46
Forrás
Pannon RTV
Az idei nyár talán legforgalmasabb hétvégéje lesz a mostani a szerbiai utakon.
Pannon RTV/ Szalai Adrián
Pannon RTV/ Szalai Adrián

Július végén és augusztus első napjaiban még a nyaralásra indulók, de már az onnan Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások is úton lesznek. 

Pannon RTV/ Szalai Adrián
Pannon RTV/ Szalai Adrián

A Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen Magyarország felől a Szerbiába való belépéskor nagyjából 4 óra a várakozási idő, Szerbiából kilépéskor pedig tegnap akár 6 órát is vesztegelni kellett. Ma reggelre ez - a jelentések szerint - 5 órára mérséklődött.

Pannon RTV/ Szalai Adrián

Aki csak teheti, ne induljon útnak, amennyiben ezt mégis meg kell tennie, válassza a kisebb, időszakosan működő határátkelőket és vigyen magával elegendő folyadékot. A beszámolók szerint a kishatárok esetében is lehet fennakadás, a Királyhalom-Ásotthalom, és a Horgos-Röszke közúti átkelő kapcsán is torlódásról érkeztek reggel jelentések. Érdemes indulás tájékozódásra használni a vonatkozó Facebook-csoportokat, mobilos alkalmazásokat.

Pannon RTV/ Szalai Adrián

A tegnap délelőtti adatok szerint 12 óra leforgása alatt csak ezen a határon több mint 52 ezer utas kelt át 11.500 személyautóban, továbbá 72 busz hagyta el Szerbiát és 62 lépett be.

szerb-magyar
magyar-szerb

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.