Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A horgászok rajtra készek, lassan indul a horgászidény

2021.02.28
10:36
2021.02.28
16:04
Forrás
Pannon RTV
Lassan beindul a horgászidény a Tiszán. A kora tavaszi horgászatok sikeressége általában pengeélen táncol. A változó időjárási tényezők és a még hideg víz miatt nem lehet biztosra menni ilyenkor.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

 A jó idő beköszöntével egyre több horgászt lehet látni a Tisza-mentén, így Moholon is. A tavasz közeledtével előkerülnek a pecafelszerelések és ismét kedvenc időtöltésüknek hódolhatnak a horgászok. Sajnos a tavalyi évben több esemény és verseny is elmaradt a pandémia miatt, ezt az időt azonban székhelyük szépítésére fordították a moholi Sporthorgászok Egyesületének tagjai.

Bárány Attila a Mohol Sporthorgász Egyesület elnöke: „Egyesületünk fejlesztésén dolgoztunk. Kisebb csoportos munkaakciók sorozatával székhelyünket próbáltuk szebbé tenni, ezt amit látunk itt lenn a Tisza parton. Egy teraszt építettünk az épületünk mögé, a mellé egy kis konyhát is berendeztünk, hogy minél kulturáltabb körülmények között tudjuk megszervezni a rendezvényeinket.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A terasz kialakítása mellett folyamatban van a székház körüli rész parkosítása is. Az egyesület elnöke a horgászási körülményekről is beszélt. Elmondta, hogy jelenleg a Tisza magas vízállása, valamint a zavaros víz nem kedvez a horgászoknak: „Van egy horgásztavunk lent a Budzsáki-tó, ott is van egy nagy mólónk, amit fel kell újítanunk. Menni fog az idén kétszeres halasítás, oda is, tehát tavaszra szintén teszünk bele pontyot, őszre pedig ha sikerül akkor ragadozó halakat fogunk telepíteni.”

Az idén a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő egyesület jelenleg 385 tagot számlál. Legnagyobb bevételük a horgászengedélyek eladásából folyik be, mindemellett Ada község önkormányzata is jelentős összeggel támogatja az egyesület munkáját.

horgászat
Mohol
Mohol Sporthorgász Egyesület
Bárány Attila

Most

08:36, Frissítve: 09:00

Legyen kéznél az esernyő!

Változékony és általában felhős idő lesz a hét nagy részében. Ma még 12, holnap 14 fok lesz, azután némileg magasabb hőmérsékleteket mérhetünk, szerdától 18 fok körül vagy afelett alakulnak a maximumok.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!