Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A horgászok rajtra készek, lassan indul a horgászidény

2021.02.28
10:36
2021.02.28
16:04
Forrás
Pannon RTV
Lassan beindul a horgászidény a Tiszán. A kora tavaszi horgászatok sikeressége általában pengeélen táncol. A változó időjárási tényezők és a még hideg víz miatt nem lehet biztosra menni ilyenkor.

 A jó idő beköszöntével egyre több horgászt lehet látni a Tisza-mentén, így Moholon is. A tavasz közeledtével előkerülnek a pecafelszerelések és ismét kedvenc időtöltésüknek hódolhatnak a horgászok. Sajnos a tavalyi évben több esemény és verseny is elmaradt a pandémia miatt, ezt az időt azonban székhelyük szépítésére fordították a moholi Sporthorgászok Egyesületének tagjai.

Bárány Attila a Mohol Sporthorgász Egyesület elnöke: „Egyesületünk fejlesztésén dolgoztunk. Kisebb csoportos munkaakciók sorozatával székhelyünket próbáltuk szebbé tenni, ezt amit látunk itt lenn a Tisza parton. Egy teraszt építettünk az épületünk mögé, a mellé egy kis konyhát is berendeztünk, hogy minél kulturáltabb körülmények között tudjuk megszervezni a rendezvényeinket.”

A terasz kialakítása mellett folyamatban van a székház körüli rész parkosítása is. Az egyesület elnöke a horgászási körülményekről is beszélt. Elmondta, hogy jelenleg a Tisza magas vízállása, valamint a zavaros víz nem kedvez a horgászoknak: „Van egy horgásztavunk lent a Budzsáki-tó, ott is van egy nagy mólónk, amit fel kell újítanunk. Menni fog az idén kétszeres halasítás, oda is, tehát tavaszra szintén teszünk bele pontyot, őszre pedig ha sikerül akkor ragadozó halakat fogunk telepíteni.”

Az idén a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő egyesület jelenleg 385 tagot számlál. Legnagyobb bevételük a horgászengedélyek eladásából folyik be, mindemellett Ada község önkormányzata is jelentős összeggel támogatja az egyesület munkáját.

horgászat
Mohol
Mohol Sporthorgász Egyesület
Bárány Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.