Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Hőség, vízpart, leégés

2022.06.28
17:14
2022.06.28
17:28
Forrás
Pannon RTV
Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Sokan a vízpartokon keresnek menedéket a kánikulában. Itt könnyebb elviselni a rekkenő hőséget, de több dologra is oda kell figyelnünk az egészségünk érdekében.
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Az év eddigi legmelegebb időszaka elé nézünk térségünkben. Nemcsak a nappalok lesznek forróak, hanem az éjszakákon is trópusi lesz a hőség. A legmelegebb órákban 35 fok fölé is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Szerbiában hőségriadó van érvényben.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A sétaerdei medence sok látogatót vonzott a nagy forróságban. A fürdőzők elégedettek a körülményekkel és a tisztasággal.

Pannon RTV/Tímár Zsolt

A naptej használata nemcsak a vízpartokon, illetve a medencéknél, vagy a strandokon nagyon fontos, figyelnünk kell a napsugárzás káros hatásaira a hétköznapokban is, ugyanis az UV-sugárzás nagyon magas.

Dr. Lasinger Laura, bőrgyógyász: „Amikor a fényvédelemről beszélünk, akkor az nem elegendő, hogy valaki 11 és délután 4 között kint sétál vagy sportol egy 50-es faktorral. Bizonyos időközönként az izzadás miatt többször fel kell vinni a fényvédő krémet, ha úszásról van szó, akkor is többször be kell kenni magunkat. Tehát nem igazán állja az, hogy vízálló egy fényvédő, mert az egy bizonyos idő után lemosódik, leolvad. Ilyenkor pedig a háton, arcon napégés ér bennünket. A másik dolog pedig, hogy a hőmérsékletek miatt hőgutát, napszúrást kaphatunk. Tehát nemcsak a bőrünknek, hanem az egész szervezetünknek ez egy stresszállapot.”

Pannon RTV/Tímár Zsolt

Ilyenkor amellett, hogy kerülni kell a napon való tartózkodást, nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Kerüljük az alkoholos, cukros, koffeines italokat. Ügyeljünk arra is, hogy kiegyensúlyozottan táplálkozzunk, ne fogyasszunk nehéz ételeket. A kánikula egész héten kitart, néhol a 40 fokot is megközelítheti a hőmérő higanyszála.

hőség
kánikula
medence
Szabadka

Most

07:25, Frissítve: 08:35

Johnny Depp Modiglianiról forgat filmet

Johnny Depp 25 év kihagyás után ismét rendez: a sztár az olasz festőművész és szobrász Amedeo Modiglianiról készít játékfilmet - számolt be róla a The Hollywood Reporter.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.