Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/korábbi felvétel

A hurka és kolbász kedvelőinek érdemes lesz Adorjánra látogatni

2022.11.23
10:52
2022.11.23
15:45
Forrás
Pannon RTV
A XI. Hurka- és Kolbászfesztivált tartják szombaton Adorjánon a helyi közösség és az Adorjáni Művelődési Egyesület szervezésében.

Ebben az évben is lakodalmas és szórakoztató zenei összeállítással várják a kilátogatókat, valamint 10 ezer adag hurkát és kolbászt osztanak szét. A fesztivál napján egész napos kirakodóvásár várja a vendégeket. Az eseményre csaknem 120 csapat nevezett be, akiknek 5 kilogramm húsból és 5 kilogramm belsőségből kell elkészíteniük az ízletes hurkát és kolbászt.

Pannon RTV/Molnár Ádám/korábbi felvétel

Borsos Csaba, szervező: „Szinte rajtra készen állunk, még az udvart és az utcát kell egy kicsit az eső után összetakarítani, és utána indulhat is a fesztivál. Az idelátogatók láthatnak egy hagyományos disznóvágást, ahol a disznót szalmával pörzsöljük meg, tehát ezzel indul a nap, ahol mindjárt a disznóvágásra zenekar húzza a bölléreknek a talpalávalót. Ezután szétosztjuk a csapatoknak az alapanyagokat és a verseny 9 órakor megkezdődik, majd délután három óráig lakodalmas zenekarok váltják egymást a nagyszínpadon.”

Hurka- és Kolbászfesztivál
Adorján
Borsos Csaba

Most

15:18, Frissítve: 16:32

Méz és bor

Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.
12:50, Frissítve: 14:05

Karácsonyi vásár Palicson is

Karácsonyi vásárt tartottak a Palics Magyar Művelődési Egyesület székházában. Az eseményen kézműves portékák, gyermekruhák, és illóolajok is megtalálhatók voltak. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, őket kézműves foglalkozás várta.

Népszerű