Ugrás a tartalomra

Húsz éves a VaMaDiSz

2017-08-30
09:45
2017-10-04
12:28
Jubilál a Vajdasági Magyar Diákszövetség. A vajdasági magyar fiatalokat felkaroló civil szervezet megalapításának 20. évfordulóját ünnepli idén.

Az elmúlt két évtizedben a vajdasági közélet meghatározó diákszervezetévé, a kisebbségi jogok élharcosává, az ifjúsági és közösségi élet egyik építőjévé nőtte ki magát.

Számos generáció és több 100 diák, egyetemi hallgató volt aktív tagja a szervezetnek. A jubileumi évforduló alkalmából a Vamadisz jelenlegi tagjai nagyszabású ünnepséget terveznek, amelyre a szervezet egykori vezetőit és tagjait is szeretnék meghívni.

Emellett az elmúlt húsz év történéseinek dokumentálásán dolgoznak. A Vamadisz nyilvános felhívást tett közzé, hogy az egykori tagok és vezetők jelentkezzenek náluk annak érdekében, hogy a diákszervezet történelmét minél részletesebben és pontosabban mutathassák be, illetve, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az évforduló megünneplésében. Az érdeklődők a vamadisz@gmail.com e-mail címen tudnak kapcsolatba lépni a diákszervezettel.

VaMaDisz
jubíleum
Vajdaság
diákok

Most

19:45, Frissítve: 21:18

Belgrád a gócpont

Belgrád a koronavírus-járvány fő gócpontja Szerbiában - mondta Dr. Predrag Kon a szerbiai RTV vendégeként.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.