Ugrás a tartalomra

Húsz éves a VaMaDiSz

2017-08-30
09:45
2017-10-04
12:28
Jubilál a Vajdasági Magyar Diákszövetség. A vajdasági magyar fiatalokat felkaroló civil szervezet megalapításának 20. évfordulóját ünnepli idén.

Az elmúlt két évtizedben a vajdasági közélet meghatározó diákszervezetévé, a kisebbségi jogok élharcosává, az ifjúsági és közösségi élet egyik építőjévé nőtte ki magát.

Számos generáció és több 100 diák, egyetemi hallgató volt aktív tagja a szervezetnek. A jubileumi évforduló alkalmából a Vamadisz jelenlegi tagjai nagyszabású ünnepséget terveznek, amelyre a szervezet egykori vezetőit és tagjait is szeretnék meghívni.

Emellett az elmúlt húsz év történéseinek dokumentálásán dolgoznak. A Vamadisz nyilvános felhívást tett közzé, hogy az egykori tagok és vezetők jelentkezzenek náluk annak érdekében, hogy a diákszervezet történelmét minél részletesebben és pontosabban mutathassák be, illetve, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az évforduló megünneplésében. Az érdeklődők a vamadisz@gmail.com e-mail címen tudnak kapcsolatba lépni a diákszervezettel.

VaMaDisz
jubíleum
Vajdaság
diákok

Most

20:47

Jó hírek Ausztriából

A járvány kirobbanása óta először haladta meg a gyógyultak száma az újonnan regisztrált koronavírussal fertőzöttek számát Ausztriában.
20:30

Olaszországban csökkent a halottak száma

Olaszországban túllépte a 15 ezret az új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma, egy nap alatt 681-en vesztették életüket, a legkevesebben az elmúlt egy hét során.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.