Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

„Íjjaj, úgy élvezem én a strandot, ottan annyira szép és jó...”

2020-08-01
15:59
2020-08-01
16:58
Forrás
Pannon RTV
Újra a medencék mellett élvezhetik a nyarat fürdőzni vágyók. A járványügyi helyzet miatt a fürdők egy ideig zárva voltak.

Az elmúlt napokban viszont Vajdaság-szerte megnyitottak, a többi között a bácskossuthfalvi REKI is várja a látogatókat. A strandolni vágyók körében azonban a Topolyai-tó is töretlen népszerűségnek örvend.

A tomboló kánikulában a Topolyai-tó partja megtelt fürdőzőkkel. Az árnyékos helyeken pedig lassú tűzön sült a rostélyos. Sokan a vízben hűtötték le magukat, mások a hűvöst biztosító fák alá húzódtak.

Katarina Gerdien: „Második alkalommal vagyunk itt ebben az évben, és tényleg szép. Nem jövünk gyakran, de szép és tiszta.”

A Topolyához közeli Bácskossuthfalván egy rövidebb kihagyás után ismét működik a helyi fürdő. A fiatalok szívesen töltik itt az idejüket.

Füstös Krisztián: „Fürdünk, napozunk, beszélgetünk a padoknál, szoktunk röplabdázni, focizni. Kikapcsolódunk.”

A bejáratnál testhőmérsékletet mérnek, és fertőtlenítik az odaérkezők kezét. Belépéskor a maszk használata kötelező mindenkinek. Ahol nem lehetséges a távolságtartás, mint például a büfénél - szintén kötelezően maszkot kell viselni.

Kucor Róbert, igazgató, REKI Kft., Bácskossuthfalva: „Jelenleg körülbelül 500 ember tartózkodik a fürdőben. A tavalyi évhez viszonyítva, amikor nem volt jelen a vírus, akkor hétvégén ennél sokkal többen, 1000-1500 ember is megfordult itt. Valamelyest visszafogja az embereket a vírus, ez látszódik.”

A fürdőbe a helyiek továbbra is kedvezményesen léphetnek be. Az öt éven aluliak számára teljesen ingyenes a belépés. A gyerekeknek öt éves kortól tizenöt éves korig 100 dinár, a felnőtteknek pedig 150 dinárba kerül a jegy. A más helységekből érkezők számára 200 dinárba kerül a gyerekjegy, míg a felnőtteknek 300 dinárt kell fizetniük a napijegyért.

Topolya
Bácskossuthfalva
medencék
medence
REKI

Most

09:16, Frissítve: 09:25

Lángokban áll Kis-Amazónia

530 négyzetkilométernyi mocsaras vidék vált a lángok martalékává az argentínai Paraná-folyó torkolatvidékén, amelyet Kis-Amazóniaként is emlegetnek.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.