Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Induljon a nap egy kis edzéssel!

2021.12.24
15:45
2021.12.26
15:51
Forrás
Pannon RTV
Hetente két alkalommal bárki csatlakozhat Újvidéken a közös edzésekhez. A November Project csoport mindenkit vár!
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Akik korán reggel indultak munkába, lehet, hogy találkoztak olyanokkal, akik a sokadik körüket futották. Az újvidéki November Project csoport nyolc éve tart ingyenes, napindító edzéseket, heti két alkalommal a város különböző pontjain.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

2013 óta minden kedden és pénteken reggel csatlakozhat bárki a teljes testet megmozgató edzésekhez a péterváradi várban, a Duna-parti rakparton vagy a Duna-parkban. Gavrilo Božić, tag, November Project, Újvidék: „Mikor az ember ilyen módon kezdi a napot, akkor valójában felismeri, hogy ez mennyire értékes. Amikor a város még csak ébredezik, akkor kezdi el a futást. Ez egyszerűen önmagában is egészséges, és önmagában is motivál a nap folytatására. Én például rögtön utána érkezem meg a munkára, és nekem ezzel már sikerült is a napom. A többi csak ráadás.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Nem számítanak az időjárási viszonyok, se a kor, se a kondíció, csak a folytonosság, hogy az ember leküzdje a "nem vagy rá képes" hozzáállást, és megjelenjen fél hétkor.

Nataša Heror, tag, November Project, Újvidék: „Nagyon fontos részt venni valamilyen edzésen. Úgy gondolom, hogy mindenkinek ki kell választani, hogy érzése szerint mi számára a legjobb. Én szeretek a szabadban edzeni és a szabadban lenni. Fizikailag és mentálisan stabilnak lenni, azt az ilyen gyakorlatok és az ilyen életmód teszi lehetővé.”

Mihajlo Jovanović, vezető, November Project, Újvidék: „Ha önöknél is előjön az, hogy szeretnének elkezdeni edzeni, de nincs kivel és nincs mikor, mi itt vagyunk, hogy az emberek mellettünk mozgásba lendüljenek. Ki milyen célt szab meg magának az edzéseken, legyen az öt, vagy az első húsz kilométer lefutása, egyéni dolog. Mindenki saját magának választ célt. A csoport azért van itt, hogy az embereket mozgásba lendítse, hogy jobban érezzék magukat, és így folytassák tovább.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A November Project egy nemzetközi fitneszmozgalom. Célja motiválni egymást és másokat, támogatást nyújtani, kifejleszteni a kölcsönös bizalmat, és elérhetővé tenni mindenki számára a közös edzéseket.

edzés
futás
Újvidék
November Project

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.