Ugrás a tartalomra

Interjú Schell Judittal

2019-04-20
13:31
2019-04-20
13:45
Forrás
Pannon RTV
Húsvéthétfő este fél kilenctől a Csak szex és más semmi a Pannon Televízióban. A Film egyik főszereplőjével, a Jászai Mari-díjas Schell Judittal Facković Melissza beszélgetett.

- Milyen élményei vannak a forgatásról? Hogyan emlékszik vissza erre az időszakra?

- Csodálatos időszak volt. 36 nap megfeszített munka. Reggeltől estig forgattunk. Goda Krisztina előkészítette a jeleneteket, amiket előre el is próbáltunk, így nem a helyszínen kellett kitalálni a dolgokat. Egy nagyon jó hangulatú forgatás volt.

- Melyik volt a kedvenc jelenete?

- Az egyik az ominózus szerenád. Azt a kora reggeli órákban forgattuk és az épület lakói is kijöttek a szerenád hallatán, mivel nem béreltük ki az egész épületet. A másik jelenet, ahol nagyon sokat nevettünk az a liftes jelenet volt a Csányi Sándorral. Azt hiszem az a bakiparádéba is belekerült, amikor ott elnevetjük magunkat, mert néha a Sanyi összevissza beszélt. Érdekes volt a Széchenyi fürdős jelenet is, mivel itt is csak egy részét béreltük ki a medencének és ott voltak a forgatás közben a civil fürdőzők is. Egy idő után nem is tudtuk, hogy kik a statiszták és kik a civilek. Nagyon sok jó élményem volt.

 

- Mely szerepeket szereti legjobban, melyek állnak önhöz a legközelebb?

- Nem tudnék egy kategóriát meghatározni. A színészetben pont az a jó, hogy mindenfélét játszhat az ember, kezdve a komoly szerepektől kezdve egészen a vígjátékokig, de a zenés szerepeket sem szeretném kihagyni a sorból. Az egy felemelő élmény, amikor dalra fakad az ember. Igazából nincsen kedvencem, az a jó, ha váltakozik.

- A színház és a film két eltérő dolog, ha választania kellene melyiket választaná?

- Erre is csak ugyanazt tudom mondani, mint az előzőekre is, hogy az a jó, ha mind a kettő megvan. Az egy kivételes helyzet, ha az ember filmekben is szerepel és a színházban felléphet. Nálam a két dolog kiegészíti egymást.

- Pillanatnyilag min dolgozik? Hogyan telnek a mindennapjai?

- Már 2013 óta a Thália Színházban vagyok. Most egy Hauptmann-darabot próbálunk, amit Tarnóczi Jakab rendez. Most volt egy bemutatónk. Joe Orton A kulcslyukon át című darabját Fehér Balázs Benő vitte színpadra. Most már közeledik az évad vége, kellően el is fáradtam. A télen forgattam egy nagyjátékfilmet. Ez Post Mortem címmel kerül bemutatásra 2020-ban. Ez egy pszichohorror film. Ez a film úttörőnek számít Magyarországon a műfaja miatt. Ezt a filmet Bergendy Péter rendezte. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz belőle.


- Hogy élte meg ezt a forgatást?

- Ez nagyon új dolog volt számomra. Nem egy szokványos műfaj a magyar filmtörténetben. Igazából mi is csak kísérleteztünk és rábíztuk magunkat a rendezőre. A többi műfajról vannak elképzeléseink, tapasztalataink, de itt nagyon kellett a külső szem, aki meghatározza, hogy mi a jó és mit kell újra felvenni.

Schell Judit

Most

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.