Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Ismerjük és védjük meg csodás környezetünket!

2021.09.21
16:52
2021.09.21
17:09
Forrás
Pannon RTV
Környezetismereti programot szerveztek Szabadkán általános iskolás diákok részére. Az eseményen több mint harminc gyerek vett részt, akik megismerkedtek az észak-bácskai város környékének természeti értékeivel.

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete valamint a szabadkai Ivan Goran Kovačić Általános Iskola természetvédelmi programot szervezett itt a Szelevényi erdőben általános iskolás diákok számára. A program célja, hogy a diákok megismerkedjenek Szabadka természeti értékeivel és biológiai sokszínűségével.

Dolinszki Márk tanárnőjétől hallott az eseményről, mivel kedvenc órája a biológia, mindenképp el akart jönni: „A tanárnőm mondta, hogy lesz egy ilyen előadás és nagyon el akartam jönni. Nagyon szeretek ilyenekre járni, mert engem nagyon érdekel a természet és nagyon szeretek sétálni az erdőben, meg kirándulni.”

Engi Andrea osztálytársaival érkezett az eseményre. Elmondta, nagyon hiányzott már neki, hogy erdőben sétálhasson: „Jól érzem magam, és végre jó kiszabadulni a városi környezetből.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Besnyi Izabella szerint fontos, hogy a gyakorlatban is megtapasztalják a gyerekek mindazt, amit az iskolapadban tanulnak: „Fontosnak tartom, mert egyre többen vagyunk emberek, és egyre inkább elnyomjuk és rongáljuk a természetet, viszont természet nélkül mi magunk sem lehetnénk. Nagyon lényeges, hogy a természetet megőrizzük. Megóvjuk legalább olyan értékben, mint ahogy van, vagy még jobban a jövő generációjának, akik talán fogékonyabbak ezekre az információkra. Mutassunk jó példát, és adjunk útmutatást, hogy ők ezt jobban csinálják, mint mi.”

Besnyi Izabella hozzátette, reméli, hogy a diákok az itt megszerzett tudást átadják majd kortársaiknak is, ezáltal is biztosítva azt, hogy minél több emberhez eljusson a nap üzenete.

természet
természetjáró
természetjárás
Szabadka
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.