Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ismét tombol a kánikula

2021.07.26
15:34
2021.07.26
16:14
Forrás
Pannon RTV
A legmelegebb időszakot éljük át ezen a nyáron, és ez a hőhullám egy kicsit tartósabb lesz - mondják a szakemberek.

Kevés lesz felettünk a felhő, és nagyobb mennyiségű csapadékra sem kell számítanunk az elkövetkező napokban. Helyenként futó záporok ugyan kialakulhatnak, de napjainkat a rekkenő hőség jellemzi majd.

Pannon RTV

Visszatért a forróság és a fülledt idő. A hőmérséklet egész héten kimagaslóan 35 fok felett lesz, helyenként a 40-41 fokot is elérheti. Szerdán reménykedhetünk egy kis felfrissülésben, de a levegő nem hűl le, sőt a kevés csapadék miatt még inkább fullasztóbb időnk lesz. Szerdától 8-as, nagyon erős UV sugárzásra figyelmeztetnek a szakemberek. Az olykor már elviselhetetlen hőséget az idősebbeknek lesz a legnehezebb kibírniuk.

Kelemen Irén: „Semmit sem csinálok, ventilátor megy, kettő is. Anélkül nem lehet bent lenni a lakásba. Egy olyan lakásban vagyok, a bolt felett, ahol nagyon meleg van.”

Kubicskó Mária: „30 éve reumás vagyok, nekem nem jó a csontjaim miatt. Nagyon fájnak.”

Liliom Dezső: „Bent vagyok a szobában. Van, hogy a csapnál megeresztem a vizet, van ott egy hordó és egy kicsit megmosom magam és jó. Nem annyira, hogy megfürödjek, mert az már nem érdekes. Gyerekkorom óta ismerem az ilyet, akkor is voltak melegek, nem ennyire, de voltak. Kellett vigyázni akkor is.”

Pannon RTV

Abban sem kell bíznunk, hogy az éjszakák elviselhetőbbek lesznek. A hajnali órákban sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

Kovács Géza, klímakutató : „Nehéz lesz elviselni ezt, és mivel a relatív páratartalom elég magas, a fülledtség fokozódik, nagyon nehéz lesz főleg a kora délutáni órákban. Fel kell készülni, hogy a légzőszervi betegeknek, illetve a szívrendszeri betegeknek nagyobb problémát fog okozni ez az időjárás. Úgy tűnik, hogy vasárnap ér el bennünket egy markánsabb front, ami csak átmenetileg néhány fokkal lehűti a levegőt. Úgy tűnik, a mostani számítás szerint, hogy augusztus 5-e után várható egy lényegi lehűlés.”

Pannon RTV

Ekkor néhány napra fellélegezhetünk, hiszen a legmagasabb hőmérséklet csupán 20-23 fok körül várható majd jövő hét végén. Az elkövetkező napokban tartós vendég lesz a kánikula országszerte. Élvezzük a nyarat, fogyasszunk megfelelő mennyiségű folyadékot, illetve tartózkodjunk egy kellemesen hűvös helyiségben. Jobbik esetben pedig medencében vagy a tengerparton.

időjárás-előrejelzés
időjárás

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.
16:19, Frissítve: 17:43

Újrahasznosítják a szennyvíziszapot Szabadkán

Biomasszát állítanak elő a felhasználásával. Ez egyelőre egy kísérleti projekt. Az ehhez szükséges tesztültetvények a Regionális Hulladéktároló és Hulladékgazdálkodási Kft. területén találhatók. Az illetékesek bemutatták az eddig elért eredményeket.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.