Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Fehérvári Csongor

Ítéletidő Bácskában

2020-08-04
21:00
2020-08-05
07:50
Forrás
Pannon RTV
Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.

Dörgött az ég és villámlott. A zivatarzóna valamivel nyolc óra előtt jelent meg az észak-bácskai város felett, hatalmas sötét felhőket lehetett látni, amelyek egymás után tornyosultak. A viharos széllel kísért szélsőséges időjárás fél órán át tartott, majd elvonult, jelentős hőmérséklet-csökkenést hagyva maga után.

Ítéletidő tombolt ma a koraesti órákban Nyugat-Bácskában. Gomboson és Bezdánban jégeső volt, 20 percen keresztül szakadt a mogyoró és dió nagyságú jég a helyi beszámolók szerint. Ahogyan az amatőr felvételen is látható, szinte befehéredett a föld és a házak teteje. Több helyen pincéket, melléképületeket öntött el a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék, a tűzoltóknak pedig több esetben kellett beavatkozniuk. Helyi beszámolók szerint a csapadékzóna Horvátország felől érkezett, Vörösmarton és Csúzán is komoly károkat okozott a vihar. Észak-Bácskában nem okozott komolyabb fennakadást a csapadék, mennydörgéssel, csendes esővel érkezett meg a lehűlés. Az egész tartományra egyébként narancssárga figyelmeztetést adott ki a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, az egész éjszaka folyamán előfordulhat ítéletidő, erős szél és vihar térségünkben.

Mennydörgéssel, erős széllökéssekkel, villámlással érkezett meg este hét órakor Törökbecsére a vihar, ami mindössze pár percen át tartó esőt hozott magával. A bánáti faluban a kora esti órákban az áramellátás sem szünetelt.

jég
vihar
jégeső

Most

11:01, Frissítve: 11:17

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant egy Mig-21-es repülőgép Loznica közelében. Nem megerősített források szerint az egyik pilóta életét vesztette, a másikat keresik. Hamarosan bővebben...
10:45, Frissítve: 10:57

Szedjetek szét - ismét telt ház előtt

A járványügyi előírások szigorú betartása mellett újra telt ház előtt játszották a Szedjetek szét című előadást a Kosztolányi Dezső Színházban, Szabadkán.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.