Ugrás a tartalomra
Kovács Ernő

Ítéletidő volt Vajdaságban tegnap este

2022.05.26
09:30
2022.05.26
16:19
Forrás
Pannon RTV
Jég is esett több településen. Néhol annyira felgyülemlett az esővíz, hogy autóval is nehezen lehetett közlekedni. Az előrejelzések szerint a hétvégén is esős, felhős időjárás várható térségünkben.
Kovács Ernő

Bácsfeketehegyen, Oromhegyesen és Óbecsén jég is esett. Az erős villámlások miatt több háztartásban elment az áram, például Péterrévén is.

Kovács Ernő

A nagy mennyiségű csapadék következtében nem kellett sok idő ahhoz, hogy Velencévé változzon Csantavér. A fotókat és a következő  videókat Kovács Ernő készítette.

Kolléganőnk, Guba Éva felvételén jól látszik, hogy Adára is erős széllökésekkel, villámlással és heves esőzéssel érkezett meg a vihar.

Erős széllel, heves csapadékkal, rövid ideig tartó jégesővel érkezett meg a hidegfront Törökbecsére is. Az ítéletidő sötétedés előtt fél nyolc körül kezdődött és mintegy két órán át tartott. A bánáti településen és környékén a két óra alatt négyzetméterenként 13 liternyi csapadékot jegyeztek, ami mindenképp jól jön a szárazságtól szenvedő termőföldekre.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A hétvégén is számolnunk kell csapadékkal térségünkben, ugyanis érkezik a lehűlés. Szombaton és vasárnap több településen is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Egyes helyeken a szél is felerősödhet. Az előrejelzések szerint a délutáni órákban 16 és 18 fok közötti értéket mérhetünk. Hétfőn napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, eshet is az eső. Kedden viszont egy újabb melegfront éri el térségünket, a hőmérő higanyszála akár 27 fokra is emelkedhet.

vihar
Csantavér
eső
csapadék

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:35

Waldorffeszt Zebegényben

Emberközpontú oktatási módszer, amely elsősorban a gyerekek gyakorlati, kreatív és szociális képességeik fejlesztésére koncentrál - ez a Waldorf-pedagógia.
18:23, Frissítve: 18:36

Ünnepelnek a martonosiak

Magyarkanizsa község egyik legrégebbi települése műsorsorozat keretében ünnepli fennállásának 100 éves, írott dokumentumokban is lejegyzett múltját.
16:23, Frissítve: 20:03

Állóháború, országos légiriadó

Az éjszaka folyamán több ukrán városból is robbanásokról érkeztek jelentések, és légiriadót rendeltek el az országban. Szeverodonyecket ugyan át kellett adniuk az oroszoknak, a szomszédos Liszicsanszkban azonban még kitartanak az ukrán erők.

Népszerű