Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Itt a felfrissülés

2019-06-16
18:40
2019-06-16
18:59
Forrás
Pannon RTV
Ma délután fél 6 körül viharos széllökésekkel tört be térségünkbe a hidegfront, Magyarország irányából. Fél órával korábban még fürdőzőkkel és sétálókkal volt tele a palicsi móló.

Alig pár perc leforgása alatt mintegy 10 fokot csökkent a levegő hőmérséklete. A szélvihar olyan gyorsan jött, hogy az éppen edzést tartó evezősök is alig tudtak partot érni.

Ma este és az éjszaka folyamán hirtelen lezúduló, nagyobb mennyiségű csapadékra is számítani kell, helyenként heves zivatarok kíséretében.

Az előrejelzések szerint a villámlással és mennydörgéssel tarkított esős idő akár felhőszakadásba is átmehet, és a jégverés sem kizárt. A következő napokban is többfelé lehetnek záporok, zivatarok, ami a csapadék mellett párás időt és kisebb mértékű hőmérséklet-csökkenést eredményez.

Osztrogonác Simon, a szabadkai Városi Tanács mezőgazdasággal megbízott tanácstagja megerősítette, hogy Észak-Bácskában mindegyik jégvédelmi rakétakilövő állomás készen áll a bevetésre. Ügyeletben vannak az emberek és ha szükség mutatkozik rá, akkor mindegyik rakétakilövő állomáson kilenc rakétával tudják lőni a viharfelhőket, hogy ne okozzon nagyobb kárt az esetleges jégeső.

A vihar megérkezett ide Észak-Bácskába és az előrejelzések szerint a következő három-négy napban biztosan ilyen időjárásra számíthatunk azzal, hogy holnap lesz a legalacsonyabb a hőmérséklet, körülbelül 26 fok lehet a maximum és egész nap zivataros, záporos időre számíthatunk, kedden lehet majd egy kis napsütés is és akkor 29-30 fokig emelkedhet a hőmérő higanyszála.

időjárás
zivatar
felhő

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.