Ugrás a tartalomra

Itt is lehet élni

2021.05.08
15:22
2021.05.08
16:12
Forrás
Pannon RTV
A környezettudatosság növelése a célja a csantavéri EcoKarma Egyesület tegnap este bemutatott Itt is lehet élni című 50 perces dokumentumfilmjének.

A színházteremben megtartott vetítést megelőzően Cirok Norbert, az egyesület egyik alapító tagja kiemelte: a filmben olyan csantavériek beszéltek a környezetszennyezésről, a környezetvédelemről, és a falut érintő problémákról, akiket a helybeliek jól ismernek. Idősek, fiatalok, gyerekek, családok egyaránt. A filmmel azt szeretnék prezentálni, hogy Csantavér környékén is van élet, az pedig, hogy milyen, attól függ, a helyiek mit tesznek érte. Egyik elsődleges céljuk a Csikér-patak védelme: „Az EcoKarma környezetvédelmi egyesületként jött létre. Célunk a környezettudatosság növelése, illetve a szemetelési szokásainknak a megváltoztatása. Azt szerettük volna megmutatni a közönségnek, hogy itt, a környékünkön is van élet, attól függően, hogy mi mit teszünk érte. A videó bemutatja a jó dolgokat a környékünkön, utána rátér a problémákra, ezekre pedig a lehetséges megoldásokkal próbál válaszolni.”

Csantavér
EcoKarma
környezetvédelem
Cirok Norbert

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű