Ugrás a tartalomra
Pixabay/Papafox

Ízelítőt kapunk a sarkvidékből

2022.01.24
08:24
2022.01.24
14:26
Forrás
Szerbiai RTV
Fagyos napok várnak ránk, készüljünk fel a -15 fokos hidegre

A hét első napján nagyon hideg van, többnyire mérsékelt, de Szerbia egyes részeiben erős faggyal. A reggeli órákban mínusz 12 és mínusz 7 fok között alakult a hőmérséklet, néhol mínusz 15-öt is mértek. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet fagyos napokra figyelmeztetett az ország nagy részében.

A nap folyamán túlnyomóan napos és nagyon hideg lesz, míg az ország keleti és délkeleti vidékekein változékony, borús idő várható, helyenként gyenge havazással. A nappali hőmérséklet -4 és +1 fok között alakul. Hasonló idő várható kedden is. Északon a fagy szerdától gyengülhet, míg az ország többi részeiben csütörtöktől számíthatnak enyhülésre. Pénteken eső vagy havas eső lehetséges.

időjárás
előrejelzés
fagy

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.