Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Izgalmas táborok a VM4K-ban

2020-01-06
15:00
2020-01-06
19:16
Forrás
Pannon RTV
Középkori apródtábort, valamint Digitális fejlesztés 3D-ben és A repülő Vucsidol címmel szervezett táborokat erre a hétre Szabadkán a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ.

A gyermek- és ifjúsági korosztály számára rendezett, mától szombatig tartó táborokban összesen közel 100 gyermek vesz részt. Három tábor vette kezdetét a VM4K épületében. Barna Botond ezúttal a Középkori apródtáborba jelentkezett. „Nagyon szeretek itt lenni, mert sok barátot tudok itt szerezni, és nagyon jó foglalkozások vannak.”

A táborban a hangszerbemutatón kívül lesz mesedramatizáció, versírás, birkózás, sakk, sőt reneszánsz táncok is Mátyás király udvarából. Csizmár Rita, kulturális referens: „Táborozóink megismerkedhetnek a középkor világával, betekintést nyerhetnek, hogy a királykisasszonyok hogyan élték a mindennapjaikat, valamint megtudhatják, hogy az apródok milyen nehézségekkel, illetve milyen kalandokon keresztül tudtak lovagokká válni.”

A 10-től 14 éves korosztály a Digitális fejlesztés 3D-ben című táborban bővítheti tudását ezen a héten a VM4K-ban. Vas Dávid nagy érdeklődéssel várja a foglalkozásokat. „Szeretek programozni, és tanulni szeretnék. Ma a 3D-s nyomtatást tanuljuk.”
Az informatikai táborban a gyerekek a 3D nyomtatással, a 3 dimenziós rajzok szerkesztésével ismerkedhetnek meg, majd a hét végén digitális szabaduló szoba is lesz - tudtuk meg Kosányi Tamástól, a VM4K munkatársától. A harmadik tábort a 12-15 éves korosztály számára hirdették meg. „Ez minden délután 16-tól 20 óráig kerül megszervezésre. A repülő Vucsidol című regény alapján egy kivágás animációs táborról van szó, melynek vezetői Vidákovity Lea képzőművész és Gazsó Hargita irodalmár és múzeumpedagógus.”
A VM4K három táborában összesen közel 100 gyermek vesz részt.

VM4K
tábor
középkor
digitalizáció

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.