Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Izgalmas táborok a VM4K-ban

2020.01.06
15:00
2020.01.06
19:16
Forrás
Pannon RTV
Középkori apródtábort, valamint Digitális fejlesztés 3D-ben és A repülő Vucsidol címmel szervezett táborokat erre a hétre Szabadkán a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ.

A gyermek- és ifjúsági korosztály számára rendezett, mától szombatig tartó táborokban összesen közel 100 gyermek vesz részt. Három tábor vette kezdetét a VM4K épületében. Barna Botond ezúttal a Középkori apródtáborba jelentkezett. „Nagyon szeretek itt lenni, mert sok barátot tudok itt szerezni, és nagyon jó foglalkozások vannak.”

Pannon RTV

A táborban a hangszerbemutatón kívül lesz mesedramatizáció, versírás, birkózás, sakk, sőt reneszánsz táncok is Mátyás király udvarából. Csizmár Rita, kulturális referens: „Táborozóink megismerkedhetnek a középkor világával, betekintést nyerhetnek, hogy a királykisasszonyok hogyan élték a mindennapjaikat, valamint megtudhatják, hogy az apródok milyen nehézségekkel, illetve milyen kalandokon keresztül tudtak lovagokká válni.”

Pannon RTV

A 10-től 14 éves korosztály a Digitális fejlesztés 3D-ben című táborban bővítheti tudását ezen a héten a VM4K-ban. Vas Dávid nagy érdeklődéssel várja a foglalkozásokat. „Szeretek programozni, és tanulni szeretnék. Ma a 3D-s nyomtatást tanuljuk.”
Az informatikai táborban a gyerekek a 3D nyomtatással, a 3 dimenziós rajzok szerkesztésével ismerkedhetnek meg, majd a hét végén digitális szabaduló szoba is lesz - tudtuk meg Kosányi Tamástól, a VM4K munkatársától. A harmadik tábort a 12-15 éves korosztály számára hirdették meg. „Ez minden délután 16-tól 20 óráig kerül megszervezésre. A repülő Vucsidol című regény alapján egy kivágás animációs táborról van szó, melynek vezetői Vidákovity Lea képzőművész és Gazsó Hargita irodalmár és múzeumpedagógus.”
A VM4K három táborában összesen közel 100 gyermek vesz részt.

VM4K
tábor
középkor
digitalizáció

Most

20:21

A portugálok ellen javítottak a németek

A német válogatott egygólos hátrányból fordítva magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a portugál csapat felett a labdarúgó Európa-bajnokság magyar érdekeltségű F csoportjának második fordulójában, Münchenben.
18:01, Frissítve: 19:10

Focizni jó – minden korosztálynak

Családi napot tartott a hajdújárási Vinogradar Futballklub. Az esemény alkalmával a gyerekek mellett a szülők is összemérhettél erejüket a pályán, illetve új tagok felvételére is sor került.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.