Ugrás a tartalomra

Játékosan a tűzoltásról

2022.09.24
17:14
2022.09.24
20:25
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal tartott családi napot az Önkéntes Tűzoltó Testület Bajsán.

A gyerekek játékos vetélkedőkön ismerkedhettek meg a tűzoltási technikákkal. Az eseményen több mint hatvan gyerek vett részt. Az érdeklődők nemcsak Bajsáról, hanem Bácskossuthfalváról, Martonosról, Kishegyesről és Zentagunarasról érkeztek. A találkozón a magyarországi Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Bács-Kiskun Megyei Tűzoltó Szövetség képviselői tartottak interaktív előadásokat.

Cesznák Arnold, elnök, Önkéntes Tűzoltó Testület, Bajsa: „Elsősorban, hogy egy kicsit az önkéntes tűzoltóskodást reklámozzuk, és próbáljuk a fiatalabb generációkba elhinteni az ötletet, hogy esetleg a későbbiekben foglalkozzanak hasonló tevékenységgel. Ezenkívül a játékos versenyszámokkal próbáljuk már előrevetíteni a későbbi versenyszámokat, amelyek a nagyobb korcsoportoknál már megtalálhatóak.”

Bajsa
önkéntes tűzoltó
családi nap

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:48, Frissítve: 18:01

Magyar szempontból fontos brazil siker a csehek ellen

A brazil együttes - a magyar válogatott szempontjából kedvezően - 30-27-re legyőzte a cseh csapatot a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének utolsó fordulójában.
15:41, Frissítve: 17:15

Felszabadítják az országot

December 17-én szabadítsuk fel Belgrádot, Vajdaságot, Kragujevacot, Kruševacot és Kraljevot, ezt követően tavasszal pedig Újvidéket! Erre szólította fel a választókat szombat este a tartományi székvárosban tartott kampánygyűlésén Marinika Tepić.
13:49, Frissítve: 16:36

Még biztosabb lehet a gázellátás

Üzembe helyezték a szerb–bolgár gázösszekötő rendszert a Niš melletti Trupale falunál. Ezzel újabb alternatív földgázellátási útvonalat kapott az ország. A vezeték kiépítésének összértéke 94 millió euró volt.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.