Ugrás a tartalomra
FoNet/Knić község

Jelentős károkat okozott a vasárnapi vihar Szerbiában

2019-06-24
15:01
2019-06-24
15:34
Forrás
Szerbiai RTV
Az ország több részén is jelentős károkat okozott a vasárnapi viharos időjárás. Több településen is megrekedt a közlekedés, utak sérültek az áradások miatt, a jég pedig elverte a termőföldeket.

Belgrád és Kragujevac mellett súlyos a helyzet Dél-Bánátban, Gornji Milanovácon és Čačakon is. Kevevárán, Alibunáron és Ivanjicán a jég okozott jelentős károkat.

Fotó: Tanjug/Biljana Radeka Separovic

Négyzetméterenként több mint 100 liter csapadék esett Belgrád egyes Duna-menti szakaszain.

Fotó: Tanjug/Sava Radovanovic

A fővárosban átlagosan 40 liter eső esett, míg Pancsován 59 liternyit mértek, ami meghaladja az elmúlt három hét össz csapadékmennyiségét. Versecen 31, Szabadkán 15, Inđiján pedig 10 liter csapadékot jegyeztek négyzetméterenként.

A hatalmas mennyiségű esővíz Belgrád mellett Kragujevacon is áradásokat okozott, aminek következtében mindkét városban megrekedt a közlekedés.

Fotó: Tanjug/Sava Radovanovic

Čačak város környékén rendkívüli állapotot hirdettek ki. A jég jelentős károkat okozott a gyümölcsösökben és a kertészetekben, de sérültek az utak és két folyó is kiöntött - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Bratislav Zečević, a válságstáb vezetője. A közszolgálatok a folyók és kanálisok tisztításán dolgoznak, ugyanis a környező falvakban még mindig vannak olyan háztartások, amelyekhez nem értek el a mentőegységek - tette hozzá a čačaki vezető.

Fotó: Tanjug/Dusan Anicic

Dél-Bánátban teniszlabda nagyságú jég esett.

Fotó: FoNet/Knić község

A Számosi Jégvédelmi Központból 113 rakétát lőttek ki - mondja Dragan Jovanović, a központ vezetője. Ennek ellenére a kevevárai határban 100 hektáron semmisült meg a kukorica, az árpa és a napraforgó. Alibunáron pedig házak és járművek is sérültek a jégesés miatt.

Szerbia
vihar
károk
jégeső

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.