Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Jelmezekben bolondoztak

2022.02.27
14:01
2022.02.27
21:23
Forrás
Pannon RTV
Első alkalommal szervezték meg Tóthfaluban a Lósiratás elnevezésű rendezvényt. Egész napos programmal várták a látogatókat, sőt a telet is elűzték.

Közös felvonulással, hangos énekléssel vonultak végig az utcákon a lovaskocsisok, az óvodás gyerekek és az iskolások. Jelmezekbe bújva űzték el a telet. A szabadkai Soltész Előd betyárnak, míg az oromi Juhász Norbert hölgynek öltözött.

Pannon RTV/Apczi Jenő

Soltész Előd, Szabadka: „Ismerem Rózsa Sándor legendáját, és nagyon tetszett nekem.”

Juhász Norbert, Orom: „Őszintén, a feleségem varrónő, és ő mondta, hogy hölgynek öltözzek be, a kislány polip lett, a kisfiú pedig tükörtojás.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az esemény ünnepi műsorral kezdődött, majd Kudlik Zoltán tartományi művelődési segédtitkár mondott beszédet. „A tóthfalusiak mindig magas színvonalon tudnak szervezni, és ez a mai nap is azt bizonyítja, hogy a Mohácsi Busójárás mellett Vajdaságban is tudunk egy olyan farsangi rendezvényt teremteni hagyományőrző jelleggel, amit reméljük, hogy az évek során egyre többen fognak látogatni.”

Az eseményt először szervezte meg a tóthfalusi Almás-vasderes Hagyományápoló Egyesület. Sokan voltak kíváncsiak a farsangi kavalkádra. Kálmán Jenő, az egyesület elnöke: „Szépen összejöttünk, az idő ellenére. Kirakodóvásárunk is elindult, a felvonulást is sikeresen megtartottuk, elég sokan összejöttünk.”

Az egész napos rendezvény este farsangi mulatsággal zárul.

farsang
Tóthfalu
télűzés

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.