Ugrás a tartalomra
Zentagunaras, farsang
Pannon RTV

Jelmezes felvonulást szerveztek Zentagunarason

2018-02-13
21:32
2018-02-13
21:43
Forrás
Pannon RTV
Jelmezes felvonulás, tréfás jelenetek, kiszebábú égetés, fánk – így űzték a telet Zentagunarason húshagyó kedden.

A farsangi rendezvényt a Mag Hagyományápolók Egyesülete szervezte meg a helyi iskola diákjainak bevonásával. A havas eső sem tántorította el a zentagunarasi diákokat a farsangi télűzéstől. Nagy hangzavarral, maskarában vonultak a piactérre. Szokola Máté, Zentagunaras: „Mindenki beöltözött, én is beöltöztem, fújtuk a fütyülőt, sokan sípoltak.”

Tréfás jelenetekkel, szójátékokkal, viccekkel teremtettek jó hangulatot a diákok. Fekecs Valéria, Zentagunaras: „A testvérem segítségével készítettem el az öltözékemet, a farsang eddig nagyon jó, igaz hideg van és majd megfagyunk, de nagyon jó hangulat szokott lenni minden évben.”

A telet jelképező szalmából készült kiszebábot is elégették télűző rigmusok kíséretében. Sípos Attila, elnök, Végrehajtó Bizottság, Mag Hagyományápoló Egyesület, Zentagunaras: „Lényege a hagyományőrzés, mivel mi egy hagyományőrző csoport vagyunk, és ennek a szervezésében történik ez az egész rendezvény immár tizedik éve. Úgy gondolom, egy sikeres rendezvényt tudunk magunk mögött, ami estére egy bőgőtemetéssel és egy kocsonyabállal fog befejeződni.”

A farsangi hagyománynak megfelelően fánkkal és forró teával kínálták a gyerekeket a zentagunarasi télűző rendezvényen. 

farsang
Zentagunaras

Most

16:45

Tartós lehűlés jön

A hét eleji napos idő után a hét második felében végre megérkezhet a késő őszies, hideg idő vidékünkre.
16:27

Jön a tél és vele a szmog

A tél közeledtével egyre nagyobb a lehetősége a szmog kialakulásának a városokban. Elsősorban a helytelen tüzelés miatt a késő délutáni és esti órákban romlik a levegő minősége.
15:45

Ranieri visszatér a Premier League-be

Már nem Slaviša Jokanović az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban utolsó helyen álló Fulham menedzsere. A labdarúgóklub az olasz Claudio Ranierit nevezte ki menedzsernek.
15:36

Putyin Szerbiába látogat

Alekszandr Csepurint, Oroszország belgrádi nagykövetét fogadta ma Aleksandar Vučić szerb államfő a szerb fővárosban. A találkozón szó esett Vlagyimir Putyin esedékes szerbiai látogatásáról is.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.