Ugrás a tartalomra
Zentagunaras, farsang
Pannon RTV

Jelmezes felvonulást szerveztek Zentagunarason

2018-02-13
21:32
2018-02-13
21:43
Forrás
Pannon RTV
Jelmezes felvonulás, tréfás jelenetek, kiszebábú égetés, fánk – így űzték a telet Zentagunarason húshagyó kedden.

A farsangi rendezvényt a Mag Hagyományápolók Egyesülete szervezte meg a helyi iskola diákjainak bevonásával. A havas eső sem tántorította el a zentagunarasi diákokat a farsangi télűzéstől. Nagy hangzavarral, maskarában vonultak a piactérre. Szokola Máté, Zentagunaras: „Mindenki beöltözött, én is beöltöztem, fújtuk a fütyülőt, sokan sípoltak.”

Tréfás jelenetekkel, szójátékokkal, viccekkel teremtettek jó hangulatot a diákok. Fekecs Valéria, Zentagunaras: „A testvérem segítségével készítettem el az öltözékemet, a farsang eddig nagyon jó, igaz hideg van és majd megfagyunk, de nagyon jó hangulat szokott lenni minden évben.”

A telet jelképező szalmából készült kiszebábot is elégették télűző rigmusok kíséretében. Sípos Attila, elnök, Végrehajtó Bizottság, Mag Hagyományápoló Egyesület, Zentagunaras: „Lényege a hagyományőrzés, mivel mi egy hagyományőrző csoport vagyunk, és ennek a szervezésében történik ez az egész rendezvény immár tizedik éve. Úgy gondolom, egy sikeres rendezvényt tudunk magunk mögött, ami estére egy bőgőtemetéssel és egy kocsonyabállal fog befejeződni.”

A farsangi hagyománynak megfelelően fánkkal és forró teával kínálták a gyerekeket a zentagunarasi télűző rendezvényen. 

farsang
Zentagunaras

Most

Népszerű

vízben rekedt autó

Hatalmas felhőszakadás árasztotta el Szabadkát

Sok gondot okozott a heves eső Szabadkán csütörtök délután. Több út is járhatatlanná vált, mivel a csatornahálózat nem tudta elnyelni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadékot.

Eltűnt egy majom a Palicsi Állatkertből

Az állatnak még tegnap veszett nyoma, azóta pedig már a rendőrség is keresi. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a majom elszökött-e, vagy pedig valaki ellopta.
vihar

Ítéletidőre figyelmeztetnek Szerbiában

A Szerbia Hidrometeorológiai Intézet figyelmeztetése szerint az elkövetkező három napban az ítéletidő az ország egész területére kiterjedhet, de a legkritikusabb helyzet Nyugat-Szerbiában várható.