Ugrás a tartalomra
Zentagunaras, farsang
Pannon RTV

Jelmezes felvonulást szerveztek Zentagunarason

2018-02-13
21:32
2018-02-13
21:43
Forrás
Pannon RTV
Jelmezes felvonulás, tréfás jelenetek, kiszebábú égetés, fánk – így űzték a telet Zentagunarason húshagyó kedden.

A farsangi rendezvényt a Mag Hagyományápolók Egyesülete szervezte meg a helyi iskola diákjainak bevonásával. A havas eső sem tántorította el a zentagunarasi diákokat a farsangi télűzéstől. Nagy hangzavarral, maskarában vonultak a piactérre. Szokola Máté, Zentagunaras: „Mindenki beöltözött, én is beöltöztem, fújtuk a fütyülőt, sokan sípoltak.”

Tréfás jelenetekkel, szójátékokkal, viccekkel teremtettek jó hangulatot a diákok. Fekecs Valéria, Zentagunaras: „A testvérem segítségével készítettem el az öltözékemet, a farsang eddig nagyon jó, igaz hideg van és majd megfagyunk, de nagyon jó hangulat szokott lenni minden évben.”

A telet jelképező szalmából készült kiszebábot is elégették télűző rigmusok kíséretében. Sípos Attila, elnök, Végrehajtó Bizottság, Mag Hagyományápoló Egyesület, Zentagunaras: „Lényege a hagyományőrzés, mivel mi egy hagyományőrző csoport vagyunk, és ennek a szervezésében történik ez az egész rendezvény immár tizedik éve. Úgy gondolom, egy sikeres rendezvényt tudunk magunk mögött, ami estére egy bőgőtemetéssel és egy kocsonyabállal fog befejeződni.”

A farsangi hagyománynak megfelelően fánkkal és forró teával kínálták a gyerekeket a zentagunarasi télűző rendezvényen. 

farsang
Zentagunaras

Most

22:51, Frissítve: 23:57

Tenisz: Györe döntős Rióban!

A zentai teniszező elődöntőbeli ellenfele, a szlovén Aljaž Bedene sérülés miatt visszalépett, így Györe küzdelem nélkül jutott be a döntőbe.
20:16, Frissítve: 20:29

Cserkészvezetőkre van szükség

A Vajdasági Magyar Cserkészszövetség muzslyai közgyűlésén értékelték az elmúlt évet, és felvázolták a jövőre vonatkozó terveket.

Népszerű

Baleset történt Szabadkán

Baleset történt Szabadkán a Majsai-híd lábánál. Egy régebbi típusú Opel, valamint egy Fiat személygépkocsi ütközött össze, személyi sérülés nem történt.

További járatokat törölt a Subotica-trans

Amellett, hogy a szombati menetrend lesz érvényben, további járatkiesésekkel is számolni kell keddtől - áll a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat legfrissebb közleményében.