Ugrás a tartalomra

Jó hangulatban búcsúztatták az évet Belgrádban

2024.01.01
17:59
2024.01.02
16:02
Forrás
Pannon RTV
Több helyszínen DJ-k, együttesek szórakoztatták az embereket, akik jó hangulatban, táncolva köszöntötték az új esztendőt.

Lézeres fényjátékkal, koncertekkel és látványos tűzijátékkal köszöntötték a 2024-es évet Belgrádban, a Száva folyó partján. A szerb főváros központjában, a Köztársaság téren szintén szabadtéri újévvárást tartottak, de ott ez alkalommal elmaradt a tűzijáték. A városvezetés az erre szánt pénzösszeget állatvédő szervezeteknek adományozta.

A szerb főváros utcáin az óév utolsó napján mindenfelé ünneplőkkel lehetett találkozni. Az újévvárókat a Köztársaság téren napközben lemezlovasok hangolták az esti bulikra. A város központjában újévi vásárt is tartanak, ahol a helyiek és a vendégek különféle ételeket, italokat fogyaszthattak.

A Köztársaság téren már a kora esti órákban nagyobb tömeg gyűlt össze, akik úgy döntöttek, hogy jó hangulatban várják be a 2024-es évet.

Az óévbúcsúztató nappali bulik Belgrádban is népszerűek, a kedvező időjárási viszonyok pedig lehetővé tették, hogy sokan napközben is szabadtéren bulizhassanak.

Milena, Belgrád:
„- Én itt élek, tudom, hogy ez a lemezlovas jó, a zene kiváló. Egy kis bemelegítés az esti bulira.
- Hogyan töltöd az estét?
- Otthon leszek, de kijövök majd a térre, hogy érezzem az újévi hangulatot.”

Mia és Iva Filipović:
„- Nappali bulin voltunk és ahogy itt elhaladtunk, láttuk milyen jó a hangulat, a lemezlovas, és ide jöttünk táncolni.”
„- Az estét hogyan töltitek?
- Buliba megyünk. Szerintem Belgrád ideális hely a fiataloknak az újév megünneplésére.”

Dejan Rosić: „A város tele van emberekkel, mindenki euforikus hangulatban van, boldogok, elégedettek. Mi is jól érezzük magunkat, törekedni kell, hogy a következő év így múljon el.”

Az esti órákban Milica Todorović, Breskvica és Sandra Afrika szerb előadók szórakoztatták a tömeget. Az újévvárók békét és boldogságot várnak a 2024-es esztendőtől.

Lev, Oroszország: „Békét, jó egészséget kívánok az embereknek az új évben és hogy megvalósítsák a terveiket. Ez minden.”

Ivana, Belgrád: „Mindenkinek a legjobbakat kívánom, hogy békében éljünk, függetlenül a politikai irányultságunktól, az etnikai különbségeinktől. Fontos, hogy együtt legyünk, békében éljünk. Erre képesek vagyunk, az ilyen események ezt megmutatják, hogy tudunk mindannyian szépen is együtt lenni. Szerintem ez a fontos. A béke.”

A szerb fővárosban számos étteremben, kávézókban és szórakozóhelyeken tartottak szervezett újévvárást. Több helyen a belépő ingyenes volt.

Belgrád
újévvárás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.