Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Jó hangulatú teadélutánt szervezett a Bokréta kézimunkacsoport

2022.05.23
09:30
2022.05.23
16:38
Forrás
Pannon RTV
Szórakozás, mulatság, társalgás, tapasztalatcsere. Ez jellemezte a vidám hangulatú teadélutánt, amelyet a törökbecsei Bokréta kézimunkacsoport szervezett.

A helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület részeként tevékenykedő tagok tizenegy egyesületet láttak vendégül. A vendégek Vajdaság számos településéről érkeztek.

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A tiszakálmánfalvi Árvácska kézimunkacsoport tagjai már tizenhét éve rendszeresen járnak a törökbecsei teadélutánokra.

Mátyás Ágnes, vezető, Árvácska kézimunkacsoport, Tiszakálmánfalva: „Nagyon szoros kapcsolat van a két szakcsoport között, a Bokréta és az Árvácska kézimunkacsoport között, azért mert mindenkinek a rendezvényét megtiszteljük. Ugyanakkor, amikor a Bokréta eljön hozzánk a műhelymunkára új tudással térnek vissza.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Egyébként a Bokréta kézimunkacsoport tagjai rendszeresen hétfőnként szerveznek közös foglalkozást. Az egy közösséghez való tartozás, lelki gyógyír - vallja a törökbecsei Varga Margit, aki egy évtizede csatlakozott a csoporthoz.

Varga Margit, tag, Bokréta kézimunkacsoport, Törökbecse: „Én mikor elkezdtem járni a csoportba, olyan nagyon jól éreztem magam, hogy szinte egy hétfői délután sem maradtam ki, akkor amikor összejövünk hétfői napon, hogy találkozzunk. Mint a testvérek, mert olyanok vagyunk mint a testvérek most már.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

Galbács Éva a Bokréta kézimunkacsoport vezetője elmondta, a teadélutánra a törökbecseiek mellett, Óbecséről, Temerinből, Újvidékről, Szenttamásról, Moholról, Verbászról, Muzslyáról, Tiszakálmánfalváról és Gunarasról is érkeztek vendégek.

Galbács Éva, vezető, Bokréta kézimunkacsoport, Törökbecse: „Évente kétszer rendezünk teadélutánt. A vendégeink örömmel jönnek, szórakozni, kikapcsolódni. A Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesületnek a rendezvényein, a háttért a mi munkáinkkal szépítjük, varázsoljuk szebbé, és így a kiállítás is, a rendezvények is szebbé válnak, ünnepélyesebbé.”

Pannon RTV/Zséli Ágnes

A mulatságon a talpalávalót a helyi Farkas Rudolf biztosította, míg a törökbecsei Bokréta kézimunkacsoport tagjai legközelebb októberben szerveznek újra teadélutánt.

Törökbecse
Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület
kézimunka
Árvácska
Bokréta

Most

Népszerű