Ugrás a tartalomra

A kaland itt kezdődik!

2024.02.24
10:08
2024.02.24
16:57
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a jelmondattal zajlik Belgrádban a Nemzetközi Turisztikai Vásár. A február 22-e és 25-e között megrendezett eseményen közel 30 ország képviselteti magát. A vásár idei partnerországa Görögország.

A 45-dik alkalommal megrendezett vásáron hagyományosan a legjelentősebb utazási irodák, egyesületek és szervezetek, szállodák, turisztikai központok, közlekedési társaságok és nemzetközi utazásszervezők vesznek részt. Líbia első alkalommal ismerteti idegenforgalmi kínálatát Szerbiában.

Ali Elsadai, Líbia képviselője a vásáron: „A turisztikai kínálat három részre osztható Líbiában. Van tengerünk, hegyeink és a Szahara. A Szahara a legérdekesebb rész minden külföldi turista számára.”

Görögország az egyik legkeresettebb úti célnak számít a külföldön nyaraló szerb állampolgárok körében.

George Kakoutis, a Görög Nemzetközi Idegenforgalmi Szervezet szerbiai igazgatója kiemelte: „2024-re partnerországgá nyilvánítottak bennünket a vásáron, ami bizonyítja, hogy Görögország és Szerbia kapcsolata optimális szinten van, illetve érezteti a szerb idegenforgalmi piac jelentőségét Görögország számára.”

A vásáron Szerbia is képviselteti magát. Számos szerbiai település látványosságaival, turisztikai kínálatával, sajátosságaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Vajdasági Turisztikai Szervezet adatai szerint 2023-ban mintegy 700 ezer turista látogatott el Vajdaságba.

Jelena Malešev, a Vajdasági Turisztikai Szervezet munkatársa: „A legtöbb turista Törökországból, Oroszországból, Bosznia-Hercegovinából, Németországból, Horvátországból, Magyarországról és régiónk többi országaiból érkezett hozzánk.”

A vásár látogatói amellett, hogy különböző turisztikai kínálatokkal ismerkedhetnek, kedvezményes árakon tudnak teleléseket, nyaralásokat lefoglalni.

Belgrád
turizmus
Nemzetközi Turisztikai Vásár

Most

10:36

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.
07:35

Érkezik a csapadék

A reggeli órákban Szerbia déli vidékein már esett, késő délutánra pedig az ország többi részén is megvastagszik a felhőzet. Késő délutánra Vajdaságba is megérkezhet a csapadék.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.