Ugrás a tartalomra

Kamionban zötykölődni, nőként

2019.08.05
14:15
2023.11.02
09:05
Forrás
Pannon RTV
Film készül egy női kamionsofőrről, aki megállja a helyét a férfiak uralta világban is.

Mit gondol, miként telik el egy hét egy kamion kabinjában? És hogyan birkózik meg ezzel a kihívással egy nő? Ezt a különleges életmódot mutatja be médiaházunk legújabb dokumentumfilmje, ami már főszereplője miatt sem mindennapi.

Kamionos történetek, viccelődés és rengeteg megtett kilométer - ilyen az élet, ha teherautót vezet az ember. Így telnek Tóth Bagi Tünde bácskossuthfalvi kamionsofőr napjai is, aki már több mint hét éve rója az országutakat. Az ő életmódjáról szól kollégánk, Herczeg Zsolt új vizsgafilmje is, amely médiaházunk égisze alatt készül.

Herczeg Zsolt, szerkesztő, Pannon RTV: „Véletlenül bukkantam rá a film főhősére, Tündére, és akkor megkérdeztem, hogy a közügyekes anyagban szerepelne-e, de akkor éppen úton volt, és innen jött a kapcsolat. Utána később, ahogy megismertem, tehát találtam egy cikket a Magyar Szóban is róla, és a többi, hogy egyedülálló anyaként, kamionsofőrként keresi a kenyerét, és ez így megmaradt a fejemben, hogy ez egy érdekes téma lehet, és tulajdonképpen innen jött az ötlet.”

A film bemutatja, hogy egy nő - egyedülálló anyaként - miként áll helyt egy férfiak dominálta világban. Tündét öt napon keresztül kísérte el útján a stáb. Mintegy 10 órányi nyersanyagot készítettek kollégáink, Molnár Edvárd és Payeta Maurice.

Molnár Edvárd, operatőr, Pannon RTV: „Kézből elég nehéz volt dolgozni, mert sokszor nagyon rázós úton haladtunk, az volt nehéz, meg maga az, hogy órákig, lényegében, nagyon ritkán kapcsoltam ki a kamerát, mert mindig valami történt, vagy mesélt valamit, és hát fárasztó volt.”

A Tündéről készített dokumentumfilmünket az ősz folyamán láthatják a Pannon Televízió műsorán.

kamion
kamionsofőr
film
Tóth Bagi Tünde
Bácskossuthfalva
Herczeg Zsolt
Molnár Edvárd
Payeta Maurice
dokumentumfilm

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:50, Frissítve: 18:52

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.

Megtalálták az eltűnt tinédzsereket

A Novi Pazar-i rendőrök vasárnap este megtalálták azt a két tinédzsert, akiknek eltűnését április 2-án jelentették – erősítette meg a rendőrség.