Ugrás a tartalomra

Karácsonyra hangolódtak a palicsi művelődési központban

2023.12.02
16:11
2023.12.03
14:49
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyi dekorációk, kézműves tárgyak, öltözködési cikkek, mézeskalácsok, gyermekjátékok - ünnepi hangulat uralkodott a Palicsi Magyar Művelődési Központ nagy termében.

Bugár Natália a természetes összetevők híve, ez alapján készíti a házi szörpjeit és mézeskalácsait.

„Hoztam házi készítésű mézeskalácsot, linszert. Házi készítésű szörpöket, amiknek alma a fő összetevője. Azon kívül vannak ízesítettek, gyömbéres, mentás, cimetes, cékla, sárgarépa, alma, sima alma. Nincs benne tartósítószer, csak C vitamin van benne, 86 százalékon van pasztörizálva és 45 napig eláll.”

Az Adventi vásáron túlnyomó számban karácsonyi dekorációkat állítottak ki. Mindenféle karácsonyfadísz, kopogtató és adventi koszorút lehetett vásárolni a kézművesektől.

Rumenyákovity Katalin, kézműves, Szabadka: „Csupa csipke, én úgy hívom, mivel mindent csipkéből csinálok. A horgolás a hobbim. A háttérben vannak itt függönyök, ékszerek és a karácsonyi díszek, amik most nagyon is kelendők.”

A gyerekek sem unatkoztak a vásáron. Horvát Militicsi Sztella besegített a termékek árulásba, majd beült pihenni a kézműves asztalhoz.

„Itt egy télapó készül. Ezt meg kell ragasztózni és ezt rátekerjük és egy ilyen télapó fog készülni. Megragasztózzuk, majd díszítjük. Majd rajzolunk rá, hogy legyen szakálla.”

A Palics Magyar Művelődési Egyesület által rendezett vásáron találkozik a kereslet és a kínálat. A helyi és környező kézművesek bemutatkozhatnak termékeikkel, értékesíthetik azt, illetve megismerkedhetnek más kiállítókkal.

Csiszár Molnár Anna, elnök, Palics Magyar Művelődési Egyesület, Palics: „Itt elsősorban az a célunk, hogy helyiek mutatkozzanak be és amellett, hogy kézműves termékeket hozhatnak, bemutatni és árusítani, emellett játékokat és használt ruhákat is. Tehát olyan dolgokat, amikre másik családban még érdekes lehet és nekik már nincs rá szükségük.”

A palicsi Magyar Művelődési Központban hetedik alkalommal szerveztek vásárt. Minden második hónapban az aktuális évszakhoz vagy ünnepekhez igazodva hoznak termékeket. A szervezők ezzel is szeretnék ide vonzani a palicsiakat és környékbelieket, hogy használják ki a létesítményt, amely már két éve rendelkezésükre áll.

Palics Magyar Művelődési Egyesület
Adventi vásár
Csiszár Molnár Anna
Palics

Most

Népszerű