Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A karikatúra alapjaival ismerkedtek a magyarkanizsai diákok

2023.02.01
12:32
2023.02.01
15:51
Forrás
Pannon RTV
A karikatúrakészítés rejtelmeibe vezette be Szalai Attila karikaturista a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola egyik negyedik osztályát. A diákok a karikatúra történelmével és annak alapjaival is megismerkedhettek.

Mindenki készített egy-egy karikatúrát a foglalkozáson.

A foglalkozás a Dobó Tihamér Képtárban volt, ahol a gyerekek példaképeiket, a szívükhöz közel álló sportolókat, színészeket vitték papírra.

Fehérvári Enikő a Harry Potter egyik legismertebb karakteréről készített karikatúrát. „- Én az Emma Watsont rajzoltam le a Harry Potterből a Hermione Grangert, és azért őt rajzoltam, mert ő az egyik kedvenc szereplőm.
- Milyen plusz elemekkel ábrázoltad őt?
- Egy napszemüveget rajzoltam, egy macskát meg egy varázspálcát.”

Az oktató Szalai Attila volt, aki több mint 30 éve készít karikatúrákat. Meglátása szerint a gyerek nagyon izgalmas alkotásokat készítettek a műhelymunkán.

„A karikatúra alapjait meséltem el nekik, egy kis történelmet a karikatúráról, és hogy mire ügyeljenek, mire figyeljenek, mi mindent lehet egy ember arcáról kifigyelni és megrajzolni, természetesen nem esünk túlzásba, hogy az a rajz gúnyolódós legyen.”

A karikaturista kiállítása nemrég nyílt meg Magyarkanizsán a Dobó Tihamér Képtárban. A tárlat február 8-ig látogatható.

karikatúra
Szalai Attila
Magyarkanizsa

Most

08:57, Frissítve: 09:30

Uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Napirenden szerepel az a javaslat, amely szerint az unió egy éven belül egymillió lőszerrel látná el Ukrajnát. Magyarország álláspontja továbbra is az, hogy azonnali tűzszünet kell, és el kell kezdeni a béketárgyalásokat.
08:51, Frissítve: 09:54

Széchenyi és a szabadság

Ezzel a címmel szerveztek beszélgetést a VM4K Csütörtök esték elnevezésű programsorozat keretében a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban.
21:32, Frissítve: 21:39

Magyarország-Észtország 1-0

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a vendég észt csapatot a barátságos mérkőzésen, amely Marco Rossi szövetségi kapitány ötvenedik találkozója volt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.