Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Keresztrejtvényfejtő foglalkozás gyerekeknek

2022.01.12
11:17
2022.01.12
16:29
Forrás
Pannon RTV
Keresztrejtvényfejtő foglalkozáson vehetnek részt két napon keresztül a magyarkanizsai felsősök a helyi Cnesában.
Pannon RTV

A foglalkozás célja a logikai gondolkodás fejlesztése, az ismeretszerzés és a versenyszellem népszerűsítése.

Pannon RTV

A keresztrejtvényeket Ábel István nyugalmazott matematikatanár, keresztrejtvény-készítő állítja össze. A rejtvények nehézségi szintje korosztályhoz igazított.

A fiatalok bemelegítésként a keresztrejtvényezés alapjait sajátíthatják el, majd versenyhelyzetben is kipróbálhatják magukat.

Ábel István játékvezető: „Én már tanárként is gyakran csináltam ezt a témát, és a gyerekek nagyon nagy nyitottsággal vannak ez iránt. Nagyon szeretik. Most is, akik itt vannak, nem is tudták, hogy mire vállalkoznak, mikor eljönnek, tulajdonképpen kicsit féltek, hogy mi lesz. Most az mondták már, hogy majd hívják a haverokat, ismerősöket. Holnap lesz még egy folytatása ennek, aztán pénteken pedig egy kvízt fogunk megszervezni.”

keresztrejtvényfejtés
Cnesa
Magyarkanizsa

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.